Jump to content
AdamW

Affinity Publisher Public Beta - 1.7.0.167

Recommended Posts

Please Click here to download the latest beta for Windows

Status: Public Beta
Purpose: Stability and General Testing
Requirements: None

Hi, we have a preview of Publisher build 167 now available. It is currently provided as a manual download from the link above.

As this is a beta it is considered to be not suitable for production use. This means that you should not attempt to use it for commercial purposes or for any other activity where you may be adversely affected by the application failing, including the total loss of any documents. 

We hope you enjoy the product, and as always, if you've got any problems installing or running up, please don't hesitate to post in this thread.

Any problems actually using this version please make a new topic in this forum and we'll get back to you as soon as we can. Please feel free to leave general suggestions and comments in the Discussion Forum. Many thanks for your continued feedback.

Fixes

This build has been issued to fix the 'Failed to Save Document' issue that some testers are experiencing with build 162. 

This issue could arise if Embedded Documents were placed on master pages or were duplicated on regular pages.

Other Updates and Fixes

Preview Mode
- Added 'Preview Mode' to the main toolbar. Will only be visible after 'Clear User Defaults'

Other Fixes
- Placed PDFs not displaying at correct size
- Changing substitution fonts can crash app
- Fixed Master Page tool tips in Layers Panel
- Fixed two specific document load crashes
- Fixed Pages panel redraw issue after converting artboards to spreads
- Fixed crash when resetting keyboard shortcuts (Mac)
- Fixed possible crash applying Table formats
- Updated representation of Non-breaking Space when viewing special characters
- Reviewed Thin Space handling
- Added / updated default shortcut keys for File > Place, View > Masters
- Changed default shortcut for Preview Mode

Note that default shortcut key changes will only be visible after 'Clear User Defaults'

Earlier Release Notes beta #162
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guess what. Still getting setup failed. Not got a lot of hair left!

Tried restarting.

I notice there is nothing about curing setup failed in updates and fixes. Perhaps they've not noticed!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, AdamW said:

- Reviewed Thin Space handling

Update went without a problem here.

Can anyone explain what 'Thin Space handling' is?

Thanks (for the update and any explanation),
d.


Affinity Designer 1.6.5.123 (beta 1.7.0.258) - Affinity Photo 1.6.5.123 (beta 1.7.0.258) - Affinity Designer for iPad 1.6.1.39 - Affinity Photo for iPad 1.6.8.77    ...    Affinity Publisher beta 1.7.0.270

Windows 10 (1803) 64-bit - Core i7 - 16GB - Intel HD Graphics 4600 & NVIDIA GeForce GTX 960M
iPad pro 9.7" + Apple Pencil

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks A-team.

Everthing went fine as always.

Thanks expecially for:

  • Placed PDFs not displaying at correct size
  •  Added default shortcut keys for File > Place

Best regards,

Petar Petrenko
Typesetter, Graphic Designer, Photographer
Skopje, Makedonija

Windows 10 x64 Pro
Dell Inspiron 7559 i7
Intel Core i7-6700HQ (3.50 GHz, 6M )
16GB Dual Channel DDR3L 1600MHz (8GBx2)
1TB HDD + 128 GB SSD Hard drive
UHD (3840 x 2160) Truelife LED- Backlit Touch Display
NVIDIA GeForce GTX 960M 4GB GDDR5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed without any issue :)

 

11 minutes ago, Petar Petrenko said:

 Added default shortcut keys for File > Place

in Designer > Ctrl+M for "Curves" 


Kind regards 

Arun

| WIN 8.1 64 | i3 | 4GB RAM | APUB 1.7PP X9 | AD 1.7 | APH 1.7DP X8 | PHP X8 

Share this post


Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, jobeyb said:

Guess what. Still getting setup failed. Not got a lot of hair left!

Tried restarting.

I notice there is nothing about curing setup failed in updates and fixes. Perhaps they've not noticed!

 

Hi jobeyb

Can you go to %temp%/AffinitySetup in file explorer and in the folders see if there is a Setup.log and a SetupUI.log you can attach for us to look into. We are aware of the problem and are trying to track it down

Cheers


Serif Europe Ltd - Check the latest news at www.affinity.serif.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, update to .167 failed. Install ok, but when starting the program error message:
The instruction in 0x7723f157 references memory 0x00000050. The read operation could not be performed in memory. "
Have the .162 reinstalled -> works.
System: WIN7 64, 16GB RAM
Please help.

Here the Setup-Files

SetupUI.log

Setup.log


Germany, Affinity Photo WIN 1.6 , LR6, WIN7-64

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed but won't run. Get a message. Uninstall & re-install doesn't help. Last few versions have been fine but had a similar problems on a previous occasion.

image.png.ef9c6f3a887e7dfba933a080812b7617.png


Windows 7 Pro, I5 3.3G PC 16G RAM

Share this post


Link to post
Share on other sites
52 minutes ago, MickRose said:

Installed but won't run. Get a message. Uninstall & re-install doesn't help. Last few versions have been fine but had a similar problems on a previous occasion.

image.png.ef9c6f3a887e7dfba933a080812b7617.png

Getting the same error - Windows 7 - 64bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Download and installation without problems.
For me was the first test positive.
Makes  keep it up.

Cheers

 

Cheers


Affinity Photo 1.6.5.135 :  Affinity Photo-Beta  1.7.0.258 :     Affinity Designer 1.6.5.135 : Affinity Designer-Beta 1.7.0.258:

Affinity Publisher-Beta 1.7.0.270:       Windows 10 Pro  (Version  1809 Build 17763.379)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Easy install on Windows 10. also noticed that the Startup time has improved a lot.

Best regards!


You'll never know what you can do until you get it up as high as you can go!   

AMD FX 8350 :: Radeon HD 7870 :: Windows 10 ::  http://mithferion.deviantart.com/

Oxygen Icons :: Free Quality Fonts :: Public Domain Pictures :: iOS 11 Design Resources :: iOS App Icon Template :: The Secret of High Quality Art

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Chris_K said:

Hi jobeyb

Can you go to %temp%/AffinitySetup in file explorer and in the folders see if there is a Setup.log and a SetupUI.log you can attach for us to look into. We are aware of the problem and are trying to track it down

Cheers

Hi Chris_K

Here are the required files.

Thanks

Setup.log

SetupUI.log

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, Chris_K said:

Hi jobeyb

Can you go to %temp%/AffinitySetup in file explorer and in the folders see if there is a Setup.log and a SetupUI.log you can attach for us to look into. We are aware of the problem and are trying to track it down

Cheers

Hi Chris_K

Checked log, got this - see attached. But AP was installed from download folder - I think. Is there some way to check?

error.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, jobeyb said:

Hi Chris_K

Here are the required files.

Thanks

Setup.log

SetupUI.log

I am now running .167:D Force uninstalled .145, new install went fine.:D:D

Registry keys pointed to the downloads folder, so don't know what was going on.

Thanks for your time.

p.s. I think previous pic was a bit big!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have an important PDF export bug in version 167 ! Under 162 was not, please check before install new version, and make backup! Same projects, same PDF export profile, but different results!

More info here:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I will choose the options BOLD or ITALIC, after I have changed the color of (a part of the)  text the "buttons" of these options are "down" as a result of the change of color.

Why does the fact that I changed the color influence these buttons? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Antoine_neth said:

If I will choose the options BOLD or ITALIC, after I have changed the color of (a part of the)  text the "buttons" of these options are "down" as a result of the change of color.

Why does the fact that I changed the color influence these buttons? 

Please post this again into a new thread. This thread is for installing problems or difficulty running the application.


Patrick Connor

Serif (Europe) Ltd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×