Jump to content

Recommended Posts

Hi guys!

I've download the latest AD 1.8 Updates a minutes ago, but I still found a bug on expand stroke.

I just used a basic Star Tool

image.png.2e9f017426df8c3b5f25539c644176f8.png

 

But when I Expand the Stroke, it happens like this:

image.png.875dc473df1cfb7d42eb43d39cc36cef.png

 

Is anyone having the same issue?

Please tell me if I do something wrong

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi mwildancahya,
Welcome to Affinity Forums :)
You are not doing anything wrong, I'm seeing the same issues here with both the star and double start shape tools. Thanks for reporting it. I'm logging this to be looked at.
If you happen to stumble upon more cases like this let us know please.
Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup getting the same


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Win10(2004)Home / Photo / Designer / Publisher & latest (beta) versions

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, nitro912gr said:

I tried to do this but I don't get this weird results, maybe it have something to do with fill mode under "layer" menu? I have alternative.

Please check this file

expand stroke still suck.afdesign

 

FYI: I'm Update my affinity designer 1.7 to 1.8

Do I have to uninstall 1.7 then install 1.8?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't get the attachment.

 

No it install over it (or it uninstals itself, not sure how it works)


Current Workstation:
CPU: AMD FX 8350 Wraith - MOBO: Asus Sabertooth 990fx r2.0 - RAM: 8GB DDR3 2133Mhz - GPU: ASUS AMD Radeon R7 250 1GB
SSD: Samsung Evo 850 256GB - HDD: 2x WD Black 640GB - PSU: XFX TS450 - OS: Win10

Share this post


Link to post
Share on other sites

please check my video.

https://www.loom.com/share/e59a0a36a6ea4337aaa517b2b698b761

21 hours ago, MEB said:

Hi mwildancahya,
Welcome to Affinity Forums :)
You are not doing anything wrong, I'm seeing the same issues here with both the star and double start shape tools. Thanks for reporting it. I'm logging this to be looked at.
If you happen to stumble upon more cases like this let us know please.
Thanks.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

This also happens to me.

Best regards!

P. S.: Noticed that by deforming the shape in some way, before expanding, gets the expected result on the modified parts:

image.png.a02f496bb2eadd6aa700065135fc9c76.png


You'll never know what you can do until you get it up as high as you can go!   

AMD FX 8350 :: Radeon HD 7870 :: Windows 10 ::  http://mithferion.deviantart.com/

Oxygen Icons :: Free Quality Fonts :: Public Domain Pictures :: iOS 11 Design Resources :: iOS App Icon Template :: Hot to do High Quality Art :: Mesh Warp / Distort Tool Considerations

Share this post


Link to post
Share on other sites

Getting the same and it seems to balloon text if you try and weld them never had it happen before this update so guessing its a 1.8 bug.

Affecting quite a lot of fonts it seems its only really the A on my picture but some are worse.

This is after converting to curves...

Annotation-2020-02-28-152840.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, affilou said:

This is what happens to Font when I Align Stroke to Outside, Convert to Curves and Expand Stroke.

Thanks 

Expand Stroke issue.JPG

Same as im getting i have to take it all to corel draw add contour then i may or may not take it back to affinity depend if i can be bothered to export and reopen again.

Least have the other software there just in case (getting used more at the min) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm really sorry about this - it seems we had a bug lurking with very simple shapes (those which contained line segments and horizontal/vertical edges). I have now fixed this issue and we'll get Beta builds out asap to address this problem for everyone. Please accept my sincere apologies for this :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks MattP...much appreciated..These things happen!...and thanks for all the hard work so far from you and the rest of the team....and resolving it so quickly...:)


AD 1.8.3.641 + Beta AD 1.8.3.641 | APh 1.8.3.641 + Beta AP 1.8.4.650
APu 1.8.4.650 +Beta Apu 1.8.4.651

OS:Windows 10 Pro 2004 OS Build 19041.264
Rig:AMD FX 8350 and AMD Radeon (R9 380 Series) Settings Version 20.5.1 
Radeon Settings Version 2020
20.1.03) + Wacom Intuous 4M with driver 6.3.39-1

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, MattP said:

I'm really sorry about this - it seems we had a bug lurking with very simple shapes (those which contained line segments and horizontal/vertical edges). I have now fixed this issue and we'll get Beta builds out asap to address this problem for everyone. Please accept my sincere apologies for this :(

No to worry these things happen will just run 1.7 till there is a fix out thanks for getting back to us

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/29/2020 at 1:12 PM, MattP said:

I'm really sorry about this - it seems we had a bug lurking with very simple shapes (those which contained line segments and horizontal/vertical edges). I have now fixed this issue and we'll get Beta builds out asap to address this problem for everyone. Please accept my sincere apologies for this :(

Thank you MattP,

I will wait for the fix and thank you for all your hard work!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now it works properly on the lates Windows Beta (1.8.1.604).

image.png.32a511085500cc68d9cea86b25f1e69b.png

Best regards!

 


You'll never know what you can do until you get it up as high as you can go!   

AMD FX 8350 :: Radeon HD 7870 :: Windows 10 ::  http://mithferion.deviantart.com/

Oxygen Icons :: Free Quality Fonts :: Public Domain Pictures :: iOS 11 Design Resources :: iOS App Icon Template :: Hot to do High Quality Art :: Mesh Warp / Distort Tool Considerations

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not completely:

Dashed lines with outside/inside alignment on quickshapes makes the dashes larger,except end/start node
No problem on pen/pencil tool lines though.

Arrow lines with outside/inside alignment deletes the start/end arrow.
Multiple stroked objects should give a choice to expand stroke upon selected stroke instead of all strokes in the appearance panel.

@MattP did a great job to fix the anomalies in the 1.8 release version 👍
 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Win10(2004)Home / Photo / Designer / Publisher & latest (beta) versions

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, haakoo said:

Not completely:

Well, I was refering that specific use test.

 

31 minutes ago, haakoo said:

Multiple stroked objects should give a choice to expand stroke upon selected stroke instead of all strokes in the appearance panel.

This is more like a Request, and some ideas came to my mind. Maybe I will write something later.

Best regards!


You'll never know what you can do until you get it up as high as you can go!   

AMD FX 8350 :: Radeon HD 7870 :: Windows 10 ::  http://mithferion.deviantart.com/

Oxygen Icons :: Free Quality Fonts :: Public Domain Pictures :: iOS 11 Design Resources :: iOS App Icon Template :: Hot to do High Quality Art :: Mesh Warp / Distort Tool Considerations

Share this post


Link to post
Share on other sites

We have made fixes/improvements to this area (Expand Stroke: expand operation fails with Start Tool and Double Star Tool [and other shapes]) of the program in the latest release.

The fixes and how to update are described in these forum posts.

We would appreciate you checking that this issue has now been resolved for you,


Patrick Connor
Serif Europe Ltd

Latest releases on each platform 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Patrick Connor said:

We have made fixes/improvements to this area (Expand Stroke: expand operation fails with Start Tool and Double Star Tool [and other shapes]) of the program in the latest release.

The fixes and how to update are described in these forum posts.

We would appreciate you checking that this issue has now been resolved for you,

No hasn't been fix but i have just seen a update today so lets hope its fixed now that would be great :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just seen you were referring to the update and yes thank you its does seen to be fixed now right side are welded with no problems (E) was the worst absolutely great thanks can start using it for my workflow again :D

Hated not using Affinity for work as i like almost everything about it but that bug was a killer for me thanks again for fixing it. 

Annotation 2020-04-04 070222.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.