Jump to content
Mark Ingram

Affinity Photo Customer Beta - 1.6.3.98

Recommended Posts

1 hour ago, johneb21945 said:

Question: If I want to download and install the beta version, can I still keep and run the released version on the same computer?

Yes, it will install to a different directory.


Win 10 x64 System with Intuos Pen & Touch
 - Sys : Intel® Core™ i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8 CPUs), 16GB RAM
 - GPU 1: Intel HD Graphics 630, 1GB, OpenGL v4.5
 - GPU 2: NVIDIA GTX1050, 4GB, OpenGL v4.6, OpenCL v1.2

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, johneb21945 said:

Question: If I want to download and install the beta version, can I still keep and run the released version on the same computer?

Yes.


Affinity Photo 1.6.4.104, Affinity Designer 1.6.4.104.
Windows 10 Pro, Version 1803, Build 17134.112.
Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Dennis585 said:

When is this beta becoming available as final in the Windows 10 Store?

 

Hello @Dennis585

I am just a regular forum user. From what I know from past releases they don't give a certain date for the next release. We just have to be patient :)

Cheers,

d.


Affinity Designer 1.6.4.104 (beta 1.6.5.119) - Affinity Photo 1.6.4.104 (beta 1.6.5.119) - Affinity Designer for iPad 1.6.0.35 - Affinity Photo for iPad 1.6.7.76

Windows 10 (1803) 64-bit - Core i7 - 16GB - Intel HD Graphics 4600 & NVIDIA GeForce GTX 960M
iPad pro 9.7" + Apple Pencil

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Dennis585 said:

Can anyone in here confirm that RAF files from a Fujifilm X-A3 work in this beta?

Can someone test this file in the Affinity Photo beta?

I could not open it in the latest beta. All I get is a vertical white stripe with a few dots on it.

 

See this post to send it to the developpers.

Quote

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I could not open it in the latest beta. All I get is a vertical white stripe with a few dots on it.

Roland

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Dennis585 said:

Can anyone in here confirm that RAF files from a Fujifilm X-A3 work in this beta?

 

Hi Dennis585,

Welcome to Affinity Forums :)

No, this camera is not yet supported on Affinity Photo for Windows, only on Mac using the Apple (Core Image RAW) engine on macOS High Sierra.

We still have to add support for it on our own RAW engine (Serif Labs).

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MEB said:

 

Hi Dennis585,

Welcome to Affinity Forums :)

No, this camera is not yet supported on Windows, only on Mac using the Apple (Core Image RAW) engine on macOS High Sierra.

 The RAF files work for me on Windows 10 using: Adobe Photoshop, Lightroom, RAW Converter and XnView.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, MEB said:

When i said supported on Windows i meant supported by our RAW engine (Serif Labs) in Affinity Photo for Windows. Each of these programs use their own engine to display/process RAW images.

When will it be supported in Affinity Photo for Windows?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/18/2018 at 2:05 AM, Mark Ingram said:

 

The author of PTLens is welcome to come to our forum and talk to us. I've already worked with FilterForge to improve our Photoshop filter support.

Well, here I am. I'm using the standard interface to transfer images plus a special interface to obtain EXIF data as that's needed for PTLens. Do you want to take this offline? Being a developer you probably have access to my email address.

 

    // examine EXIF info
    uint8 *exif = NULL;
    rc = getProperty(0x3842494D, propEXIFData, 0, &simpProp, &compProp);
    if (rc == 0) {
        size = getSize(compProp);
        if (size) {
            exif = (uint8 *)lock(compProp, false);
            if (exif) {
                processExif(exif, size);
                unlock(compProp);
            }
        }
        dispose(compProp);
        if (!exif && gbl->dlg.pspHost) getPSPexif();
    }


    // also try XMP for lens info
    getProperty = gFr->propertyProcs->getPropertyProc;
    rc = getProperty(0x3842494D, propXMP, 0, &simpProp, &compProp);
    if (rc == 0) {
        size = getSize(compProp);
        if (size) {
            char *xmp = (char *)lock(compProp, false);
            if (xmp) {
                processXmp(xmp, size);
                unlock(compProp);
            }
        }
        dispose(compProp);
    }
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, eppx said:

Well, here I am. I'm using the standard interface to transfer images plus a special interface to obtain EXIF data as that's needed for PTLens. Do you want to take this offline? Being a developer you probably have access to my email address.

 

I've sent an email to the address on your forum profile. Hopefully you've got it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I like this Beta. It's a big enhancement.

Unfortunatly the selection brush doesn't work at all. In the normal version it's fine.

 

Greetings from Germany!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just wanted to drop a quick note, that for my system (Lenovo T430s, i5 2nd gen, 8 GB RAM, nVidia NVS 5200M, SSD) this beta build came with a massive improvement of performance, which is a great relief.

  • lags in font selection are gone
  • export dialogue opens immediately now (was delayed by roughly 2 seconds before)
  • switching between various tools is much swifter

Overall, big step forward for me. Thanks guys!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×