Jump to content
Friksel

[AD 1.7.0.367] Effects are different after pasting FX!!

Recommended Posts

When working on a big layout I use copy on an object with Effects applied to it and than paste FX on the target objects to make sure all my objects get the exact same outer shadow.

But it's not working as expected: when pasting the Effects on an object with a different size, the values of the Effects (at least with Outer Shadow) are different!! It looks like Designer does some sort of proportionally scaling to the surface of the object we paste the Fx unto, but that's not consistent and unwanted anyway. I don't know what Designer does with the values, but it's not pasting the FX the way se set them up and copied. This way paste FX is pretty useless, because we want to have the exact same effects on all our objects. At least with effects like Shadow, Glow etc. Now we still have to adjust all FX-values by hand, so copying and pasting didn't make much sense.

I've been looking for a way to paste with absolute values (like checkboxes, preferences, a different menu item for it), but could't find it anywhere. Especially because we set the Outer Shadow value in pixels and not in percentages, we might expect the FX get copied with absolute values too. So I call this a bug.

(Unfortunately rightnow I have to walk through all of my (around 100) objects in the file one by one to set the right Outer Shadow values... 'cause I just found out it isn't using the same shadow everywhere now... damn :()

Hope this can be fixed soon, because copying and pasting FX is a pretty nice workflow that really speeds up the workflow and the way it is build now is just unusable!!
Thanks in advance!


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problem here! I worked with ...a long time waiting the Development team to fix it! I hope they will fix that as soon as possible.

Thanks Friksel for your reports with video show.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Friksel it is worth spending a few minutes to do a search for existing bug reports on the forum.

Long standing issues like this have been discussed (many times) before…

https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/35329-paste-fx-will-resize-the-effects
https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/33992-paste-effects-random-values-bug
https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/41865-ad-when-pasting-styles-or-effects-effects-always-scale
https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/86962-layer-effects-styles-panel

^ Just the first 4 threads that I spotted.

 

Until the bug is fixed, I try to workaround by applying the Layer Effects to a Layer (folder) into which I place all the objects that need the same effect.

 

This has its own issues (moving objects between artboards - since there are no global layers) but can help at times.


Win7 Ultimate x64   |   i5-3570K @ 3.4GHz   |   16 GB RAM   |   120 GB SSD   |   nVidia GTX 660 Ti   |   Huion 1060 Plus

How I make GIFs >>> ScreenToGIF (Windows only, Open Source, Portable, ~600kB)

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Aammppaa said:

@Friksel it is worth spending a few minutes to do a search for existing bug reports on the forum.

I agree. I searched on it, but couldn't find any about this. Thanks for your finds.


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.