Jump to content

Recommended Posts

On 6/21/2019 at 11:37 AM, Mark Ingram said:

@przemoc, thanks once again for your insight. I agree modifying the Registry is not great, but as we use .NET, we follow the recommended advise which is to let the OS decide the relevant TLS version:

https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/framework/network-programming/tls

Unfortunately my recommended suggestion here is to upgrade from Windows 7. After all, after January 2020, it will be out of support from Microsoft.

On the mentioned "Transport Layer Security (TLS) best practices with the .NET Framework" we can also read:

Quote

If you want your app to be able to negotiate a TLS 1.2 connection, explicitly setting to a lower TLS version prevents a TLS 1.2 connection.

If you can't avoid hardcoding a protocol version, we strongly recommend that you specify TLS 1.2.

So I think AP should simply set TLS 1.2 if it detects it runs on Windows 7. I believe it's a pragmatic solution.

Affinity suite [Designer 1.7.1.404 | Photo 1.7.1.404 | Publisher 1.7.1.404]
ThinkPad T430 (2344-56G) [Core i7 3520M @ 2.9GHz, 8GB RAM, NVS 5400M] | Windows 7 Pro 64-bit

Link to post
Share on other sites

Hi,

Just wanted to add, that Stock doesn't work on Windows 10 since final release of Publisher and Photo (it worked great in recent betas).
I have two PCs with W10 and both show "connection failed".

 

W10, Dell G5, i7, 64GB, NVIDIA GeForce RTX 2600, Wacom Intuos Pro M + iPad Pro 2018.
 https://sakrajda.eu 
❖ gemini://capsule.sakrajda.eu ❖  @przemek@post.lurk.org

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

There are still issues with stock photos (not only Unsplash) on Windows 10. Image search is very slow and cause application freeze. While loading stock images and during scrolling the results the application is unusable (freezed) until images are loaded (sometimes after several seconds, sometimes after a minute or more) like single-threaded app. Affinity Photo version: 1.7.1.404, Windows 10 (1809).

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

I changed my ssd to the new nvme and after I have installed fresh Windows 10 Pro (1903) stock tab works fast and problem has gone.  Also, ealier I had installed Comodo CIS Firewall, but issue had existed even when firewall had been disabled (although driver maybe had been active anyway). So this could be related to some incompatibility with installed 3rd party software or broken OS.

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

I just updated to the latest 1.7.3 on Win 10 with latest updates. When I drag an image from any of the offered stock agencies, nothing happens. I see the small image dragging to the workspace, but when I drop, nothing happens. The image is not brought over. I remember the previous version worked fine. I don't get the "Connection failed" error, as I can scroll through the images. I just can't drag any in. I must actually go to the web site, and copy the image, or download from Pixabay directly.

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, ToOldForThis said:

I just updated to the latest 1.7.3 on Win 10 with latest updates. When I drag an image from any of the offered stock agencies, nothing happens. I see the small image dragging to the workspace, but when I drop, nothing happens. The image is not brought over. I remember the previous version worked fine. I don't get the "Connection failed" error, as I can scroll through the images. I just can't drag any in. I must actually go to the web site, and copy the image, or download from Pixabay directly.

You need to have a document open to drag the stock image onto as a layer. It won't work if you try to drag onto the workspace without an open document, and the effects will be as you describe.

-- Walt

Windows 10 Home, version 20H2 (19042.685),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop (2021-04-06):  32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz
, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Affinity Photo 1.9.2.1035 and 1.9.4.1065 Beta   / Affinity Designer 1.9.2.1035 and 1.9.4.1065 Beta  / Affinity Publisher 1.9.2.1035 and 1.9.2.1024 Beta

Link to post
Share on other sites

You're welcome.

-- Walt

Windows 10 Home, version 20H2 (19042.685),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop (2021-04-06):  32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz
, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Affinity Photo 1.9.2.1035 and 1.9.4.1065 Beta   / Affinity Designer 1.9.2.1035 and 1.9.4.1065 Beta  / Affinity Publisher 1.9.2.1035 and 1.9.2.1024 Beta

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
On 6/11/2019 at 4:39 PM, LostInTranslation said:

Hi,

When I choose Unsplash from the Stocks-Tab, it only says "Connection Failed" every time. I tried a couple of times since the 1.7 update, never worked.

Pexels and Pixabay work fine though.

Any ideas?

I get the same result, fails to connect on all three, i am using win10 and the latest version of Affinity photo

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
  • 1 month later...

I have the latest 1.8 Affinity suite. Unsplash works great, PIxabay works great, but Pexel just sits there like a dead donut. Nothing happens. I can get to it on the web. I signed up. Still nothing through Affinity Stock. I don't have a virus checker. I have a Mac Pro 2013 (trash can model), Mojave OS. The same thing happens on my husbands computer, also a Mac Pro but an older one. is this a bug in 1.8?

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Anita B said:

is this a bug in 1.8?

As far as anyone knows, it's an issue caused by Pexels. Serif is working with them. Some days it works, some days it doesn't.

-- Walt

Windows 10 Home, version 20H2 (19042.685),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop (2021-04-06):  32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz
, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Affinity Photo 1.9.2.1035 and 1.9.4.1065 Beta   / Affinity Designer 1.9.2.1035 and 1.9.4.1065 Beta  / Affinity Publisher 1.9.2.1035 and 1.9.2.1024 Beta

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Hi,

I wanted to pick up on this thread again as I'm experiencing a failure with Unsplash stock to load the images into all three Affinity apps. I'm on a 2017 MacBook Pro running macOS Big Sur 11.2.3 and the latest 1.9x updates to the Affinity products.

Pexels and Pixaby are working normally, but Unsplash fails to load the stock. Just wondering if Unsplash have implemented a policy change or whether it's related to the apps?

Thanks.

Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, brendanlynch said:

Just wondering if Unsplash have implemented a policy change or whether it's related to the apps?

Welcome to the Serif Affinity Forums, @brendanlynch. :)

There’s been a change at Unsplash.

 

Alfred online2long.gif
Affinity Designer/Photo/Publisher for Windows 1.9.2 • Windows 10 Home (4th gen Core i3 CPU)
Affinity Photo for iPad 1.9.2 • Designer for iPad 1.9.2 • iPadOS 14.4.2 (iPad Air 2)

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
30 minutes ago, GraphicsByGreg said:

March 2021:  UnSplash still not working on Mac Affinity Designer 1.9. 

You may not have been paying attention. It was working, up until March 9. See two posts above yours.

-- Walt

Windows 10 Home, version 20H2 (19042.685),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop (2021-04-06):  32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz
, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Affinity Photo 1.9.2.1035 and 1.9.4.1065 Beta   / Affinity Designer 1.9.2.1035 and 1.9.4.1065 Beta  / Affinity Publisher 1.9.2.1035 and 1.9.2.1024 Beta

Link to post
Share on other sites
31 minutes ago, Jos.W. said:

Unsplash doesn't work for me since update 1.9

Please see about 6 posts above yours, or the pinned post at the top of this forum.

-- Walt

Windows 10 Home, version 20H2 (19042.685),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop (2021-04-06):  32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz
, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Affinity Photo 1.9.2.1035 and 1.9.4.1065 Beta   / Affinity Designer 1.9.2.1035 and 1.9.4.1065 Beta  / Affinity Publisher 1.9.2.1035 and 1.9.2.1024 Beta

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.