Jump to content

Recommended Posts

My Assets panel is empty, and refuses to accept assets, in both Photo 1.7.2.471 and Publisher 1.7.2.471. It works okay in Designer 1.7.1.404. I exported Designer's, and imported them into Publisher. Publisher now lists the category, but doesn't give access to the assets.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could you provide a screenshot of the assets panel in Publisher.

 

When you say accept an asset do you mean drag and drop assets or you cant add an asset using the menu item?


Living the Dream since 1964 - about 25 years left

Share this post


Link to post
Share on other sites

Help says I can either drag and drop, or ‘click a subcategory's options menu and select Add from Selection.’ I can’t do either of these. If there is a menu item for it I haven’t spotted it in the menu, or in Help. What am I missing?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is the screenshot of the assets panel. The IOS 12 is the assets file I imported from Designer. I only did this as a way of seeing whether I could get the assets panel to work. Before I imported it, there was nothing there.

AssetsPanel.thumb.jpg.2b4327507a84e50fc59af1ed3f6dd1fd.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Assets make sure you have created a category using the hamburger menu next to the Assets tab

Once created that new category will have its own hamburger menu where you will find the option "Add from Selection"

just select something in your document then use that option to add it to your newly created category

Drag and drop has never worked in Windows it only works on a MAC

 

 

 


Due to the fact that Boris Johnson is now our Prime Minister, punctuation, spelling and grammar will never be worried about ever again.  We now have far bigger problems to be worried about.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Something seems to have changed since last time I wrote. I don't know why. The asset file IOS 12 which I imported from Designer now appears in all its glory, and I can copy assets from it to my documents. Also, I'm managing to create subcategories like Assets 2, etc, that you refer to. But I can't add anything to these subcategories. When I drag something across, it disappears altogether. Even the already populated I0S 12  subcategories won't accept anything.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi jatclat,
Select the object on canvas then go to the Assets panel and select Add from selection from the subcategories menu icon on the right of the subcategory header. The Windows version doesn't support drag and drop from canvas to the Assets panel (it just moves the object to behind the Assets panel to the canvas or pasteboard area). Are you still having trouble adding them if you follow these steps?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you both. Add from selection now works. I don't know why I couldn't get it to work before. 

It would be helpful to edit the Help file to make it clear that drag and drop doesn't work in Windows.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is the Windows Help file wrong when it says that drag and drop works? Or is it a bug that drag and drop doesn't work on Windows?


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta   / Affinity Designer 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta  / Affinity Publisher 1.8.3.641 and 1.8.4.651 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, MEB said:

Hi walt.farrell,
Yes, currently drag and drop is only supported/implemented in the Mac version.

In which case, please fix the Windows version of the Help :)


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta   / Affinity Designer 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta  / Affinity Publisher 1.8.3.641 and 1.8.4.651 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, walt.farrell said:

In which case, please fix the Windows version of the Help :)

Instead of correcting the help, it would be better to support D&D in Windows. :)


My Specs:
- Processor: AMD Phenom™ II X4 955 Processor 3.20 GHz- RAM: 8 GB
- Graphics card: NVIDIA GeForce GTS 250
- Monitor: SyncMaster F2380 (resolution 1920x1080)
- Operating system: Windows 10 Pro (1803) / 64 bit

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Michail said:

Instead of correcting the help, it would be better to support D&D in Windows. :)

Yes, of course, but it sounds like Serif does not consider this functional discrepancy to be a code bug. (I disagree; any functional difference not mandated by the capabilities of the OS should be considered a program error, in my opinion.)

But if it's not a code bug, it must be a Help bug.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta   / Affinity Designer 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta  / Affinity Publisher 1.8.3.641 and 1.8.4.651 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, walt.farrell said:

But if it's not a code bug, it must be a Help bug.

It may be cheaper to customize the code than to change the help (including translations).

I hope Serif knows how to do it, and it just doesn't have a high priority for her. The most Windows users intuitively try D&D first. They don't search first in any menu, especially since D&D functions in the opposite direction.


My Specs:
- Processor: AMD Phenom™ II X4 955 Processor 3.20 GHz- RAM: 8 GB
- Graphics card: NVIDIA GeForce GTS 250
- Monitor: SyncMaster F2380 (resolution 1920x1080)
- Operating system: Windows 10 Pro (1803) / 64 bit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to say I'm back to not being able to add things to Assets, despite the instructions above. 

Since I last asked, I've installed the latest download. That's the only reason I can think of.

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, jatclat said:

Sorry to say I'm back to not being able to add things to Assets, despite the instructions above. 

Since I last asked, I've installed the latest download. That's the only reason I can think of.

When you say "latest download" which one do you mean?

And you're saying that when you select an object, then use the hamburger menu on the Assets panel and choose Add From Selection the asset is not added?

addfromselection.png.3c74c38bd20f0dcbfe0998b0b2c9fbed.png

What kind of object are you trying to add? Can you give us a screenshot of the object, and of the expanded Asset panel after you've tried to add it?

Also, have you tried configuring the Assets to "Show as List" (via the hamburger menu on the panel, rather than on the category)? Sometimes Assets show up better that way.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta   / Affinity Designer 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta  / Affinity Publisher 1.8.3.641 and 1.8.4.651 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh sorry, mistake by me. The Assets panel was indeed receiving objects. But I was adding text frames and shapes with no fill. As a result the asset wasn't showing in the Assets panel at all. Is there some way to make such things visible in the Assets panel? 

I've got 1.7.3.481.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

We have made fixes/improvements to this area (Cannot drag objects into Assets) of the program in the latest Windows customer beta of Affinity Photo and/or Affinity Designer, and will be available in the next Affinity Publisher 1.8.0 beta build. If you would like to try these changes the beta software is available in the forum posts listed below.

The 1.8.0.526 beta builds are in links at the top of these beta forum posts.

Once these programs have been through a full beta process the change will be released in a future free 1.8.0 update/patch to all customers.


Patrick Connor
Serif Europe Ltd

Latest releases on each platform 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have an embedded layer with two adjustment layers. I can't get it to add to the Assets Panel. "Add from Selection"  doesn't work. Is the fact that it is embedded be the cause? Other items have been easily added.

I used "Place" to bring it into the file and it embedded itself without giving me the option.

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.