Jump to content

Recommended Posts

Hi

 

I'm new to Affinity, and have followed some tutorials. In one I had the luck to use the Inpaint tool - but now I can't make it work. I choose it, mark the spots, and everything is like in the tutorials, and like the first time - all thought now, nothing disappears. Whats am I doing wrong??

 

All the best,

Sidsel

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.11.42.png

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.12.27.png

Skærmbillede 2017-12-30 kl. 20.13.08.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Sidsel Galatius said:

The picture started out as a pixel layer

 

What have you done to it since then? Some operations such as rotation require that you rasterize the layer again afterwards in order for things like inpainting to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nothing, really. Actually the first I do now. The one time it did work, I had been playing with, light, colours, vignette, blur .... don't remember. Now I'm just fixated - it's the first thing I try. And then try other tools to see if they work. And they do....

Share this post


Link to post
Share on other sites

are all your channels editable? the pencil icon in the Channels panel below right should be active on all channels:

Capture.PNG.accc1c5ae719a88e5c7f46a318e281da.PNG

try ctrl+D or cmd+D to make sure you dont have a selection active.

try rasterizing the layer again, i've had some problems in the past where the layer was shown as a pixel layer but acted as an image layer

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sounds obvious;-)

 

1.

can you impaint in other documents?

2.

Can you impaint when you jump in the history very far back, if necessary to the start???? If so, go to the last point where it worked and than check what you have done after this!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, yes they are all editable....

 

About the one time it worked, I didn't save the document, but I tried to open the same picture, and others - still without the luck... Is it the format? I try edit a jpg....?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Woops  -this part of the answer, was for you :):
About the one time it worked, I didn't save the document, but I tried to open the same picture, and others - still without the luck... Is it the format? I try edit a jpg....?!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Sidsel Galatius said:

Woops  -this part of the answer, was for you :):

 

Who is "you"? It's impossible to tell unless you quote the post to which you're replying.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just had a similar problem - the selection brush, which I've used countless times before, stopped working!  The Photo Beta was fine!  Starting the app with the <ctrl> key depressed sorted it out.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1.1.2018 at 3:48 PM, Sidsel Galatius said:

... Is it the format? I try edit a jpg....?!

Well, you have to rasterize this layer before the inpaint works. But didnt you say, you have already done????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes.... Really weird it doesn't work, because I do all you say I should, and the tool works up to the point I've marked the wished-away item. The tool marks the item with this pink shadow and all... But, nothing disappears. I'm about to give up and love everything in the picture :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thinking outside the box a bit here but check the brush and brush settings.

What type of image is this jpg, png, raw, tiff.

I've downloaded the image you have shown which is obviously a jpg and inpaint works fine

example1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.