Jump to content
knightrr

SETUP failed for version 1.8.2

Recommended Posts

Noticing that version 1.8.2 was now available, I attempted to install it. I only downloaded the file once, so it was not a download error.

The first time it did not give me any options for the location of the program (I use the default, C:\Program Files\Affinity\Photo), presumably as it was already installed.

The setup failed. That was all it said, no prompts about restarts or administrator rights.

I made a second attempt by running it with administrator rights. This time I had the prompt for the location of the program, I left it at the default. The setup failed again.

I then restarted the computer and ran the 1.8.2 setup file with administrator rights, and the install completed successfully.

I have attached the failure files here, having renamed the files slightly to add "fail 1" ... "fail 2" ... and "ok" in the filenames. Hope this helps with debugging.

For anyone else with the same fault, this is what you do:

Run the file "affinity-photo-1.8.2.exe" to install the application. It will fail.

restart your computer

right click on the downloaded file "affinity-photo-1.8.2.exe" and select "Run as administrator"

version 1.8.2 should now be installed correctly.

Hope this helps.

 

SetupUI fail 1.log Setup fail 1.log SetupUI fail 2.log Setup fail 2.log SetupUI OK.log Setup OK.log

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am surprised that you have not put anything related to this problem on the update download website. Some information on running as administrator may be necessary, and a reboot should be undertaken if problems persist would help people enormously, rather than having to search the forums for known problems.

Or maybe I am the only person in the world with this problem?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, knightrr said:

I am surprised that you have not put anything related to this problem on the update download website. Some information on running as administrator may be necessary, and a reboot should be undertaken if problems persist would help people enormously, rather than having to search the forums for known problems.

Or maybe I am the only person in the world with this problem?

 

We do have an FAQ about it, but we're going to add a direct link from the installer to this page in the future:

https://affin.co/WinSetupFailed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also can't get Photo and Designer installed. Publisher did, mysteriously.
Tried as Administrator - no succes, no error warnings, just a stuck Affinitiy installer process to be found in task manager background processes. Had the same issues with the last betas.

 

Setup.log SetupUI.exe.config

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have now totally lost Publisher ... had several fails for Setup for the latest version 1.8.2 ... and tried installing as Administrator, rebooting, hard reboot ... and finally uninstalling and re-installing - still fails and now no Publisher ..... I am wondering how I get out of this .....

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, SteveL said:

I have now totally lost Publisher ... had several fails for Setup for the latest version 1.8.2 ... and tried installing as Administrator, rebooting, hard reboot ... and finally uninstalling and re-installing - still fails and now no Publisher ..... I am wondering how I get out of this .....

The FAQ referenced above should help: https://affin.co/WinSetupFailed


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta   / Affinity Designer 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta  / Affinity Publisher 1.8.3.641 and 1.8.4.651 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, SteveL said:

Many thanks - still trying - but still failing ....

So, where have you gotten to in the process, and how is is failing?


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta   / Affinity Designer 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta  / Affinity Publisher 1.8.3.641 and 1.8.4.651 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.