Jump to content
squeezer

Photo Beta version 1.7.0.209, Export to TIFF

Recommended Posts

I have been using Affinity photo  Beta test version 1.7.0.209, when I export finished files to TIFF, the thumbnail image is corrupted , looks like something from a Hi Pass filter mid process screen, or some weird blend mode result. When I try to open the TIFF in AF Photo or ant thing else I get a weird pink rectangle, same shape as the photo canvass. AF Photo tries to open as a Raw File. 

I have flattened the image and even rasterized it to no avail. This is on around 90% of my work, occasionally I get one that works. I want to archive all my processed images as TIFF to save on disc space.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, squeezer said:

I have been using Affinity photo  Beta test version 1.7.0.209, when I export finished files to TIFF, the thumbnail image is corrupted , looks like something from a Hi Pass filter mid process screen, or some weird blend mode result. When I try to open the TIFF in AF Photo

I'm not sure what problem you might be having with "anything else", but Photo 1.7 beta changed the TIFF compression method, and perhaps Photo 1.6 doesn't understand it? Supposedly the change was to get a bit better compression and be compatible with more applications.

Edit: this should be in the Beta forum, so perhaps a moderator can move it.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1809, 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz, GeForce GTX 970
Affinity Photo 1.6.5.123 and 1.7.0.333 Beta       / Affinity Designer 1.6..5.123 and 1.7.0.333 Beta    / Affinity Publisher 1.7.0.330 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, walt.farrell said:

I'm not sure what problem you might be having with "anything else", but Photo 1.7 beta changed the TIFF compression method, and perhaps Photo 1.6 doesn't understand it? Supposedly the change was to get a bit better compression and be compatible with more applications.

Edit: this should be in the Beta forum, so perhaps a moderator can move it.

You misunderstand, I am working totally in the Beta version, I export to Tiff, and I cannot open the Tiff file in the Beta version that I just saved it from, so I tried to open the Tiff file in my usual viewer software, exactly the same results at 1.7 Beta, a corrupted file. 

I  thought this was the Beta forum

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, squeezer said:

I  thought this was the Beta forum

No, the beta forums are over here, and the Photo Beta forum, specifically, is here.

Thanks for the clarification. I became confused when you first mentioned Photo Beta then just referred to  Photo without saying Beta.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1809, 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00Gz, GeForce GTX 970
Affinity Photo 1.6.5.123 and 1.7.0.333 Beta       / Affinity Designer 1.6..5.123 and 1.7.0.333 Beta    / Affinity Publisher 1.7.0.330 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey squeezer,

No problems here—have you changed any of the default TIFF export settings?

We changed the TIFF compression from LZW to Adobe Deflate but I can't see how this would be troubling the 1.7 beta.

Do you have the afphoto file and the exported TIFF that you could send to me via our private Dropbox?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem seems to related to having the 'transparent background' ticked under the 'Document' menu.  I have changed no Tiff export settings. I will look out a couple of files for you .

 

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×