Jump to content
Mark Ingram

Affinity Designer Customer Beta - 1.6.4.104

Recommended Posts

Click here to download the latest beta

 

Status: Customer Beta
Purpose: Stability
Requirements: A valid product key (issued if Affinity Designer was purchased from the Affinity Store).

As this is a beta it is considered to be not suitable for production use. This means that you should not attempt to use it for commercial purposes or for any other activity that you may be adversely affected by the application failing, including the total loss of any documents. 

We hope you enjoy the latest build, and as always, if you've got any problems, please don't hesitate to post here and we'll get back to you as soon as we can. Thanks once again for your continued feedback.

If you have a general question about the software, please head over to the Questions Forum, or if you have any suggestions, please head over to the Feature Requests forum.

 

Fixes

  • Fixed crash in UI with HUION or Gaomon tablets

 

Note: Surface Pro users will now need to opt-in to the new option which will prevent the user interface from being unresponsive. You can find the option in Preferences | User Interface | Enable Pointer Support. Unfortunately when we enabled this option by default, HUION and Gaomon drivers caused crashes within Microsoft's WPF / .NET Framework.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the latest Beta ....I know it's not particularly relevant to my personal hardware set up [Tablet Drivers+ MS surface]..but thought I would test anyway as you have given up your weekend again for this awesome project... 

 

Looking good so far...checked

 

Large files [vector + raster]

Multiple documents (tabbed)

Large brush libraries

300 x 600 mm 300dpi raster painting (on going) with multiple layers

even left it sat with many 4+ large docs open to see if it hung up over time.....

 

All Good so far..brilliant!

 


APh & AD 1.7.1.445 + Beta AD 1.7.2.464 | APh 1.7.1.404 + Beta AP 1.7.2.464
APu 1.7.1.404 +Beta Apu 1.7.2.458

OS:Windows 10 Pro 1903 OS Build 18362.295
Rig:AMD FX 8350 and AMD Radeon (R9 380 Series) Settings Version 19.08.1(Adrenalin, 
Radeon Settings Version
19.1.1) + Wacom Intuous 4M with driver 6.3.35-3

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Stuart_R said:

my personal hardware set up [Tablet Drivers+ MS surface]

 

Hi @Stuart_R, can you try the new option in Preferences | User Interface | Enable Pointer Support. This fixes the UI stopping responding on Surface Pro devices (assuming you have .NET 4.7.1 installed).

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Mark Ingram said:

 

Hi @Stuart_R, can you try the new option in Preferences | User Interface | Enable Pointer Support. This fixes the UI stopping responding on Surface Pro devices (assuming you have .NET 4.7.1 installed).

Yep No problem...

 

4.7 installed (just checked) only HTTP activation off in features ...ie aS windows set it.

Will run AD today with Pointer Support enabled...will let you know if any issues:)


APh & AD 1.7.1.445 + Beta AD 1.7.2.464 | APh 1.7.1.404 + Beta AP 1.7.2.464
APu 1.7.1.404 +Beta Apu 1.7.2.458

OS:Windows 10 Pro 1903 OS Build 18362.295
Rig:AMD FX 8350 and AMD Radeon (R9 380 Series) Settings Version 19.08.1(Adrenalin, 
Radeon Settings Version
19.1.1) + Wacom Intuous 4M with driver 6.3.35-3

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Mark,

Enable Pointer Support active 

Using same file as yesterday (mostly raster layers+1 vector)

 

OK ...1 hour later first crash [same issue previously reported where UI/interface locks up]

 

1. Use AD beta version

2. Paint in layers with numerous brushes

3. In 'time'....Lost ability to use shortcut (resize brushes); tool icon became horizontal double arrow; pixel brush reverted to arrow with no circle outline.

4. Tried to quit to restart...couldn't basically...interface/UI locked up had to use task manager again.

 

Is this what you were expecting?

 

This has happened a few times with last few betas...[reported back in AD 1.6.3.100 beta release]but yesterday working with AD (as installed [inactive checkbox]) for over 10 yours..no issue at all

 

Non Critical 

There are a couple of things I noticed..not relevant to this process 

 

a. Beta version installed with English USA not UK even though was set to UK (I think this was occurring in the Windows Store version)

 

b. Annoyance....If you select split screen (used large vector file)...and select the tab to drag to adjust display ratio; any object underneath is also selected (so slider is not fully independent/floating over image) Also if zoomed in and full screen visible display the split screen position can shift to right hand side of image/file...

 

Restarting...


APh & AD 1.7.1.445 + Beta AD 1.7.2.464 | APh 1.7.1.404 + Beta AP 1.7.2.464
APu 1.7.1.404 +Beta Apu 1.7.2.458

OS:Windows 10 Pro 1903 OS Build 18362.295
Rig:AMD FX 8350 and AMD Radeon (R9 380 Series) Settings Version 19.08.1(Adrenalin, 
Radeon Settings Version
19.1.1) + Wacom Intuous 4M with driver 6.3.35-3

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I downloaded this beta (1.6.4.104), but I also noticed that my (no beta) designer shows me that there is a new version available, with the same version number than the beta... Is this correct ? Maybe I'm missing something related to the versioning and relationship between beta and non-beta versions.

Regards.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×