Jump to content

Recommended Posts

Welcome to the Serif Affinity Forums, Larry. :)

Do you get the same result regardless of whether you use the ‘Open…’ command on the File menu or double-click on a file in an Explorer window? If you start with the dark UI, does it remain dark or does it also switch to the alternative state? Which Affinity app(s) are you using?

Alfred spacer.png
Affinity Designer/Photo/Publisher for Windows 1.10 • Windows 10 Home/Pro
Affinity Photo for iPad 1.10 • Designer for iPad 1.10 • iPadOS 15.5 (iPad Air 2)

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the reply.

Using Affinity Photo

UI goes dark with both Open command or Double click in explorer.  When I close the file, UI goes back to light.

This doesn't happen when I start in dark UI - it stays dark when file is opened.

Gray sliders don't work in dark UI either.

Link to comment
Share on other sites

Thanks for the further details. I don’t use Windows 11, so I’ll leave the rest of this discussion to someone who does.

Alfred spacer.png
Affinity Designer/Photo/Publisher for Windows 1.10 • Windows 10 Home/Pro
Affinity Photo for iPad 1.10 • Designer for iPad 1.10 • iPadOS 15.5 (iPad Air 2)

Link to comment
Share on other sites

Video recording?

Affinity Store: Affinity Suite (ADe, APh, APu) 1.10.5.1342.
Windows 10 Pro, Version 21H1, Build 19043.1586.
Dell Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.
Dell OptiPlex 7060, i5-8500 3.00 GHz, 16 GB, Intel UHD Graphics 630, Dell P2417H 1920 x 1080.
Intel NUC5PGYH, Pentium N3700 2.40 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics, EIZO EV2456 1920 x 1200.

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Larry Adamache said:

video recording?????????? 

 

 

Affinity Store: Affinity Suite (ADe, APh, APu) 1.10.5.1342.
Windows 10 Pro, Version 21H1, Build 19043.1586.
Dell Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.
Dell OptiPlex 7060, i5-8500 3.00 GHz, 16 GB, Intel UHD Graphics 630, Dell P2417H 1920 x 1080.
Intel NUC5PGYH, Pentium N3700 2.40 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics, EIZO EV2456 1920 x 1200.

Link to comment
Share on other sites

Thanks to all who replied.  

I reset to factory settings and it appears to have solved the problem.  I wonder why re-installing the software didn't do the same?

I guess I will need to be careful when changing settings so if it happens again I will know which setting was the cause.

Link to comment
Share on other sites

Reinstalling doesn't always wipe user settings - but reinstalls and reconfigures program settings. It probably should also should offer to reset user settings - reinstalling is after all usually performed to solve issues that can be caused by program setting issues or user setting errors. Who knows what the root cause is, after all.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Larry Adamache said:

I guess I will need to be careful when changing settings so if it happens again I will know which setting was the cause.

Quite a few settings have their own file (.dat or .propcol) in a user system folder (library or app data). For those which get their modification date changed by the app only if you changed them you can look for those in case the issue happens again.

macOS 10.14.6, MacBookPro Retina 15" + Eizo 27"

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Larry Adamache said:

I wonder why re-installing the software didn't do the same?

Like with a lot of apps besides the Affinity ones, after an app is installed & run by a user, various support files & folders are created somewhere in that user's Home folder to store all the user-specific data the app will use when run by that user. Since there can be multiple users, each with their own home folder & user-specific data, reinstalling the app itself does not affect that, in part because it would affect other users & in part because if the app itself has sustained damage or corruption of any of its component files, reinstalling the app to fix that should not wipe out any of that user-specific data.

Affinity Photo 1.10.5, Affinity Designer 1.10.5, Affinity Publisher 1.10.5;  2020 iMac 27"; 3.8GHz i7, Radeon Pro 5700, 32GB RAM; macOS 10.15.7
Affinity Photo 
1.10.5.280 & Affinity Designer 1.10.5 for iPad; 6th Generation iPad 32 GB; Apple Pencil; iPadOS 15.0.2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.