Jump to content
VectorCat

Designer - export slice fail: red circle with !

Recommended Posts

in vector persona, I got my intended artwork just so, selected, went to export persona, saw *only* the intended export item, but couldn't check it in the slices layer. It has a red circle with an exclamation mark next to its name, but it won't tell me the meaning of that symbol. 

what's the problem here and is there a way to solve it? Thank you!


 2012 Mac Book Pro 12”, 8GB RAM, Mojave  |  2017 iPad Pro 12.9” 256GB, iOS 12.1.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the answer lies in the fact that AD doesn't know how to export a slice containing live text to SVG, which is puzzling.


 2012 Mac Book Pro 12”, 8GB RAM, Mojave  |  2017 iPad Pro 12.9” 256GB, iOS 12.1.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got any screenshots or the actual file?


iMac 27" Late 2015 Fully Loaded, iMac 27" Mid 2011 both running High Sierra 10.13.6 - Affinity Designer/Photo, Publisher Beta 1.7.0.140, Illustrator CC, Inkscape, Blender, Sketchup, Pepakura Designer, MTC, Pixelmator & Pixelmator Pro + more... XP-Pen Artist-22E, - iPad Pro 12.9 B|  

Affinity Help - Affinity Desktop Tutorials Instagram & Flickr

Share this post


Link to post
Share on other sites

I doubt that a filename can include a square root symbol or perhaps the vertical pipe?!

Update: Nope that isn't it. Affinity intelligently removes the invalid symbols from a file name.

Update 2: I was working in 1.7 beta which doesn't produce the error, however testing again in 1.6, hover over the Red X warning and you will see a tooltip…

"The Slice has file path errors."

"The file path contains prohibited characters"

So I was right first time!

 

 


Win7 Ultimate x64   |   i5-3570K @ 3.4GHz   |   16 GB RAM   |   120 GB SSD   |   nVidia GTX 660 Ti   |   Huion 1060 Plus

How I make GIFs >>> ScreenToGIF (Windows only, Open Source, Portable, ~600kB)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Removing the √ made no difference by itself. However also removing the   |     did seem to fix the problem, or rather allow me to slice then export as svg

Periods appear to be OK maybe for now I'll just keep my vector layers alpha-only, then maybe change the name to what I need it to be in export persona. Makes the workflow less smooth.

:(


 2012 Mac Book Pro 12”, 8GB RAM, Mojave  |  2017 iPad Pro 12.9” 256GB, iOS 12.1.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×