Jump to content
Tschens

Problem with macro

Recommended Posts

Since I upgraded my beta from 1.6.5 to 1.7.0.x, I have a problem with a macro which I use to create a frame+copyright text around my pictures. The final 2 steps of the macro is a self-made "picture brush" with my copyright text. This picture brush doesnt work any more, it simply doesnt appear in my pics. I re-created the final 2 steps of the macro and it worked again, but after re-starting affinity it again doesnt work.

Is this a known isue? I could provide the macro + picture brush, if needed.

 

Btw: Is there a way to erase single steps within a macro or to re-arrange the order of the single steps of a macro to fine-tune it? Couldnt find this option so far. If the answer is no, please put that on a wish-list. :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Tschens,

We've seen a few issues where a macro will stop working correctly when you restart the app. Your best bet is to attach it so we can take a peek at it. 

You can only leave a step out by unchecking it—you can't rearrange macro steps at the moment. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, here is the whole package (brushes, macros, example pics [pre & post]). The macros only work correctly if the layer is named "Hintergrund". The macro called "Jens Hartmann Photography 1.7" works for landscape format, the "Jens Tangerine V.1.7 hochformat" for vertical format. The third one produces only the frame, without text. However, since Version 1.7., all 3 produce only the frame without any text.

Thx for your help.

Btw: Any idea how I can get the macro to work independently from the layer name?

 

Affinity Macro Bug.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Tschens,

Thanks for the files.

I'm not quite sure what has gone wrong here if I'm honest. I'm going to poke it a bit more but it will likely get passed to the developers. We should be retaining functionality with 1.6 macros when used in 1.7. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/2/2019 at 7:29 AM, Tschens said:

Btw: Is there a way to erase single steps within a macro or to re-arrange the order of the single steps of a macro to fine-tune it?

I, too, would also like to see this functionality.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The macros environment seems to have been implemented to satisfy a marketing checkmark ("yes, we have it"). Unfortunately, by the struggle of the Affinity development team to avoid breaking everything while writing new code (they have a serious quality problem), I would keep my hopes very low when it comes to expecting for new meaningful features...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bump. The final version of Affinity Photo 1.7 is the first one where I can see a very slight text when I use the above posted macro. However, we are still far away from the original look in versions 1.6.x. Is there any chance to get the old 1.6 macros working in 1.7 or should we start to re-work them with 1.7?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.