Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'bug'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. I've been having problems with the trackpad gestures, zoom in and out, and moving up and down, they are mixed, if I hold two fingers and move them up and down (the gesture that shuold be for scrolling up and down) it zoom in and out, and if I press with my two fingers and move them away from each other (gesture for zoom in and out) the document moves up and down. Moving sidewise is not affected. I've allready tried to fix it in the preference menu, but the only thing that kinda worked was restauring the preference setting to default, But after a few days the issue return, so I'm asking fo
  2. Hello, I'm getting this error message whenever I am trying to save a document in Designer as .afdesign. I then click "Close" and the document shuts down. It saves the document as a .afdesign file I re-open it The file is corrupt Designer sort of freezes Troubleshooting: Re-installed Designer Shut down the program I am pretty sure I restarted my PC, but not 100% The problem about this It's super annoying that i can't re-open files I have to re-open Designer each time Does it happen 100% of the time? Well, ye
  3. Hello developers, Please fix broken EMF and WMF export in Affinity Designer 1.8.5.703 in Windows 10. The bug is there at least since 1.6 (that's when I started using AD). Bug is also present in Affinity Designer Customer Beta 1.9.0.864. Steps to represent bug in EMF export: Start Affinity Designer 1.8.5.703 Create New Document > Web > SVGA 800x600 Create grey circle 600x600 in the middle Export file to Circle.EMF Create new document in Word 2016 or 2019 (I cannot test in earlier versions) Drag and drop Circle.EMF into Word document Sav
  4. I've been experiencing three issues related to the layers panel and layer selection ever since I updated to Big Sur. Firstly, when I have multiple layers selected and go to hide them all (by either clicking the checkmark or menu option), the last/bottom layer in layers panel will appear to be deselected even though it actually isn't and can still be manipulated along with the other layers that still appear selected. The second one is harder to describe and I haven't figured out what causes it yet (I think it might happen when quickly selecting between different layers in the layers p
  5. Using Affinity Photo 1.8.6 on a fully updated Intel iMac running Mac OS 10.15.7 (19H15), I have the following repeatable bug: If I'm in the middle of a Crop operation, I'm able to close the image without AP asking me "do you want to apply the crop?" or "Do you want to save the file?" It just closes. Steps to reproduce Open an image Type C to start a Crop Move the crop lines a little Type command W to close the image The image closes immediately with no warning. The app should ask me if I want to apply the crop, and then if I want to save the changed document but it
  6. Using Affinity Photo 1.8.6 on a fully updated Intel iMac running Mac OS 10.15.7 (19H15), I have the following repeatable bug: Closing an image that has changes that need to be saved causes the program to ask me if I want to save (which is normal), but after it saves and closes the image, I end up with a blank functionaless window where my open file used to be. Since the blank window is a bug, I can't even close it with command + W and must use the mouse to click the close box (frustrating). Steps to recreate: Open an image Draw some random lines somewhere Type command W to c
  7. When using Gaussian Blur on objects in Affinity Designer (Mac version), I am always seeing an undesired color banding side effect, as you can see on the attached screen shot. I'm not encountering this issue with other graphical applications. As far as I can see it, the root cause seems to be that Designer does not use dithering for Gaussian Blur effects, even though it does dithering for gradients. Are there plans to address this? Or are there plans to support Photoshop filter effects in Designer, like it is already supported on Photo side? Because then we could use some Photoshop plugin
  8. Hey there, I've just downloaded the new version of Affinity Publisher. So it would be version 1.7.1. I did not have access to beta prior. This is my first experience with the software. Since I opened it up, I've been having crash issues. Can barely get through adding images to one page and the spinning/not responding starts. Sometimes if I wait a while it works it's way out of it and sometimes not. I've been working for over an hour and have only gotten through page 3 of my document. I've been searching for solutions. Here's what I've tried so far. 1. Downloaded High-Logic and uninst
  9. High Sierra: When the Tools are a separate floating palette, if the main application window is dragged behind them (eg they're on a separate display), mouse released, then the main window is dragged again, it will capture the tools and drag them along with it. Problem manifests in 1.8.6 of Designer, Photo and Publisher.
  10. I am experiencing a bug with the latest Affinity Designer version (1.8.5.703) : When exporting to a PDF file, the different layers are not exported as they should ... Once the PDF file is opened in Adobe Reader (and Adobe Illustrator) the layers preview pane does not show any layers. The bug is repeated as many times on Windows 10 version and this on two different computers. I specify that the bug occurs by using the menu> file> export ... as well as by using persona export ... This is particularly annoying when exporting PDF files with CutContour and cutting printing ... I ho
  11. I've been piecing together a large image of the first level of the Sierra/GameArts video game "Thexder" from many screenshots. I open each screenshot PNG in Photo, crop off the bottom game UI, copy the image, close it, and paste that copied content into my main document. As I paste these shots into my primary document, the sharp solid colors in the image start to degrade at their edges, in ways you would see if you resampled an image to scale it. I am NOT scaling anything. Sometimes it's REALLY bad upon pasting a new chunk of image into the main document. In THIS specific case, it seems that u
  12. Sadly not good experience while painting. like stroboscope with every brush move between halfres brush strokes. Keeping me back from using Photo more... macOS 10.15.7 iMac Retina 5K, 27-inch, 2017 Radeon Pro 580 8 GB flickering.mov
  13. zoom tool context toolbar bug: - also I would expect that I can drag the arrow to set the scale that way. it's stuck in place (just in some case it moves with mouse like on the beginning of screen recording) - you have to click somewhere beside. - slider with arrow doesn't reflect (update) when scale is changed in number-box next to it. Screen_Recording_2020-11-30_at_02_43_10.mov
  14. Computer and Software are up to date, but Designer keeps crashing when I try to enter export persona.
  15. "An error occurred while exporting to ...." Affinity Designer 1.8.5.703 Fix those bugs guys... Seriously. plakat.afdesign
  16. Past 3 days encountering random crashes. Working on a simple node edit AD crashed, returning to the iPad’s Home Screen. Returning to the project it would randomly crash regardless of the attempted operation. Crash has been occurring after 3-8 mins of use. It consistently happens when attempting to return to my gallery from any project. I updated to iOS 14 2 days ago with the same results. App Store auto updates turned ‘on’. Help!
  17. TL;DR: Is there a way to add a background image to a document using a picture frame while avoiding the picture immediately becoming detached from the master? I ran into an issue where detaching an element on a master page resulted in the same element being detached when the styles are applied. It's a bit tricky to explain, but it basically boils down to problems with child masters carrying over too much information. Step 1: Created a master, on which I based all of my subsequent masters (Level 1). At some point I tested adding a background here and changed my mind. Only partia
  18. I copied and pasted layers of vector art from an .ai file into my Designer document. When I resized the document to fit on my workspace, distortions in the design were introduced at particular points in the scaling process. Attached images: The first shows the original (correct) drawing. The second remains correct. The distortions occur around the "antennae" of the stylized insect in the 3rd and subsequent images, and appear as spike-like protrusions and odd scaling of the other elements of the drawing. I would hate to have to re-create this from scratch in Designer. How can I sca
  19. Screenshot file names provide description to go with the description below. TIFF file exported from Capture One has a very strong moire pattern in the couch fabric that the subjects are sitting on. The moire is not apparent when editing in Capture One, but it is evident in the TIFF file opened by 2 of 3 downstream programs. See the steps below. 2 of 4 (including Affinity Photo) if you include opening the tiff file in CO20. I am not sure where the issue is since it doesn't appear in XnViewClassic, nor in Capture One if you open the TIFF file in C20. Details and screenshots included.
  20. “Fill tool” is doing multiple fill actions by just scrolling/browsing the “Fill Type” carousel. It’s creating multiple history states by just scrolling the “Fill Type” option and sometimes causing a slow down and even a crash! I’ve attached a video demonstrating the bug, notice the “history studio”. Restarting the app didn’t help! Affinity Photo v1.8.6 iPadOS v14.0.1 (iPad Pro 11 inch 2nd gen) IMG_0903.MP4
  21. Hi All, Sorry, I'm not 100% sure how to properly word this, as I've not nailed down exactly what causes this to occur, but I've had a persistent albeit random issue trying to paint masks. Eventually, after doing a fair mount of painting/switching back and forth between black/white using the keyboard shortcut something happens and AP gets 'stuck'. Once the issue starts, white and black do the same thing and resetting the colors does not fix the issue. If they are stuck in 'hide mode' both colors hide and vice versa. I can save and restart, but the issue persists. However, sometimes, i
  22. Affinity 1.8.5.703, Windows 10 64 bit, Intel I7 6700Q Nvidia Gforce 960M By using "Nvidia Surround" with 2 monitors Affinty goes black on right screen on the left side its working. Open in fullsize on left side | Works: Open in fullsize on right side | Don't work: If i use Microsoft PowerToy (Fanzy Zones) it works fine. Example 1 | 2 zones: Example 2 | 4 zones:
  23. When expanding the stroke of my drawing, one of the corners break. I've attached images. The first image is before the stroke is expanded, the second one is after. Why is this happening?
  24. Hello there, I was trying to enjoy using the Frankentoon Illustration brushes (on Windows Designer) but every time I switched back and forth between eraser and one of the more complex brushes I had to reselect and therefore reset brush size and changes I've made to the brush. After some testing I figured out the texture option is causing this problem because the textures won't get applied after switching back to the brush tool. However if I press "Invert" twice in the texture brush settings the brush works as intended again, but that just kills my workflow so is there any fix for this? I
  25. Hello Affinity Team, have discovered a curiosity in the filter (Filters > Noise > Deinterlace > Even Rows & Odd Rows)! As you can see at the beginning of the (Video) example, the deinterlace filter is executed correctly up and down. But as soon as I rotate the image by 90 degrees, the effect of the filter is also rotated by 90 degrees and instead of horizontally, it is executed vertically! For me it looks like a bug! Greeting ChristAlix Filters-Noise-Deinterlace-Even Rows_Odd Rows-Bug_.mp4 EVEN_ODD_.afphoto
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.