Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'bug'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests, Suggestions & Discussions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 778 results

  1. How do I export with the Export persona? I choose a folder but it never gives me the option of ‘Open’ so I always have to cancel. I can’t even export manually now with this one file. When I go to the export dialogue box, my only option is to export the entire document, not just an Artboard. What am I missing? Or is it a bug with the program? Any help is appreciated. This has never worked (properly) for me since I got the program 6 months ago. Thanks. 5626AEB4-3701-424C-A02B-DF8C72E57294.MP4
  2. I create greeting cards in affinity designer and get them ready for print. I make 2 artboards with bleed, and export them in PDF format. However when i check the file it shows part of the document completely blank. I've tried changing settings and export methods but it keeps on exporting a blank page. Is there a way to fix this? Does anyone know what's causing this? The full file: (i blacked out the designs for the screenshot) And this is what the PDF looks like: Completely blank..
  3. I have a large volume of text I wish to format into 4 columns over a two-page spread. I copied the text out of Swift Publisher, and pasted it into a single column text box in Affinity Publisher, thinking this would be a routine operation. Instead it has turned into an ordeal. As you can see from the movie I’ve attached, when I select the text box and click on the little column adjustment tool, the text does not reflow in anything remotely resembling a logical way. I thought maybe the text block had picked up some weird invisible characters/artifacts in Swift Publisher, so I dropped it into a TextEdit document first and converted it to plain text, THEN copied it into AP. This had no effect whatsoever on the problem. I feel like I’m going to have to retype it from scratch to get what I want, and what I want does not strike me as anything fancy, or complicated, or unreasonable. This looks like a bug to me. Is there a fix? Thank you for your help. Incomprehensible_Text_Box_Column_Behavior.mov
  4. Sometimes (aprox. 20% of the time) i cant choose a tool from the toolbar, its mostly the type tool, but i use it the most so i am not sure if it happens with all the other tools too. Anyway, i simply cant choose the tool, it just stays at the given tool i was before. To solve this, i have to close the project (no need to close the whole app), then i just reopen the same project and everything works normally. I attached my screenrecord of this issue on my ipad pro. CA1FEAC6-90E6-4748-AE5D-1ABA8736B5F7.MOV
  5. I added a gradient map as a asset, and every time i apply it from the assets menu, the applied asset turns on and off while zooming.. when zooming out, the asset wont show, when zoomed in, it shows up again. When i export the picture while the assets is not shown on image, the exported picture is still ok, so its just the preview while working on the document. My screenrecord in attachment 91D980B1-00B8-444C-8067-C0E2185472FC.MOV
  6. Had consistent crashes with Publisher 1.7.1 official release, so I downloaded and installed this 1.7.2.420 beta build release. Crashing still happens. Crashing occurs when creating new paragraph style within Text Style panel. Purposely did not undock the panels, but left them in their locations; still crashes. Dropping in the system crash report, as well as the document (two graphics, two text frames with text, two text frames with page number fields). One note, this is the same document as was used in the official release. Certainly, the program is bugging out, but perhaps the document itself is the culprit? Running MacOS X Mojave, 10.14.5, iMac (late 2013), 3.2 GHz intel core i5, 32 GB memory, Nvidia GEForce. Affinity Publisher Beta_2019-07-06-114526_iMacUp.crash Bios and Farewells.afpub
  7. Hello, Just wanted to report the following bug: Sometimes when I try to copy something the progam hangs and stay in Not Responding state. The last time it happened was copying while selecting two objects from the layers panel. While this last time it eventually got unstuck, it took around a minute or two to do so. This problem is not EVERY time I try to copy/paste something but sometimes, frequent enough to be annoying and sometimes I just have to force quit it (thankfully haven't lost my progress, it always seems to be able to recover which is good). I took screenshots to illustrate the problem, you can see the tools being stretched (I use them non-docked) while this is happening.
  8. Hi I was using the common CMD-J when I made a layer selection. I thought that the CMD-J function wasn't working because the icon layer was blank (black actually but no image inside of it). I later realized that the CMD-J function does work but that the image was not updating. A minute later the pixel layer thumbnail did show there was an image there. It was just very slow to update.
  9. Again I had a task where I had to use Live Filters in combination with Layer Effects and encountered a display problem. At first I thought it was caused by my Win 7 system and the built-in graphics card. When I tried it on a Win 10 system, I got the same result! Since the error occurs systematically on Windows systems, I assume that there is a calculation problem in the Live Filter matrix. But I would be interested if this error also occurs on OSX systems with Metal GPU! Tested on: - Microsoft Windows 7 Enteprise x64 (6.1.7601 Service Pack 1): HP EliteBook 8760w / 32,0GB RAM | Intel(R) Core(TM) i7-2860QM | NVIDIA Quadro 3000M / 2GB DDR5 - Microsoft Windows 10 Enteprise x64 (10.0.17134): HP ZBook 17 G4 / 64,0GB RAM | Intel(R) Xeon(R) E3-1535M v6 | NVIDIA Quadro P4000 / 8GB GDDR5 APhoto_Filter_Bug.afphoto APhoto_Filter_Bug_2.afphoto
  10. It doesn't matter what I copy, Designer always rasterizes it into a png for my clipboard. This is hyper annoying.
  11. It doesn't matter what I copy, could be boxes, could be imported SVGs, instead of copying an SVG, Affinity Designer rasterizes it into an image. This is super annoying.
  12. There's an odd and ugly "floating" circular "close" element on some of the info panels in Affinity Designer. Visually it doesn't even seem to belong to the info box (see screenshot, the black thing with the cross behind the window). Personal Opinion: Why are there two separate elements offering the same function on such small panel? Wouldn't the normal and proper "Close" button be enough?
  13. To reproduce: Create new doc and save it (so it has a title) Create text frame and double click frame to get cursor focus In Fields panel - click (just once even!) Title (under Document Information) - and pop, it's gone! Bloody love the app so far though!
  14. Had once again a design task (dynamic distribution of rectangles), which I wanted to solve with " constraints" and was actually surprised that the well-known bug was still not fixed?! Actually it's a great function and a good selling point, but it can also make the work of a designer a lot easier. But only under the condition that this function also works 100% and it definitely doesn't work and this already since the introduction of Affinity Designer. But this was one of the few reasons why I said goodbye to Adobe Illustrator AD1.7.1.404_constraints_bug.afdesign
  15. Hello! I need help. I have a bug in Designer 1.7.1 The program crashes instantaneously when I open the files and the colors of documents open with error in rgb code. THe program stand still and do not let do anything. Thanks Maria
  16. CMYK sliders in the latest 1.7.1.404 version of Affinity Designer display incorrect scale from 0 to 255. They should display scale from 0 to 100 %. The Mac version displays the correct scale, only Windows version is affected. Thanks for correcting this.
  17. Performance really lags behind Illustrator and inkscape which can perform the below video without any lag (pencil tool). I've also tested on different machines with the same outcome. The performance gets worse the longer I use it. This is the best I can do to show the immediate effect. Default installation document 1920 x 1080 pixels 300 dpi win10 GTX 1070 Affinity Designer 1.7.1.404 Affinity Designer 2019-06-24 17-54-28_Trim.mp4
  18. There is currently no way to flip a table horizontally (i.e., to reflect a facing page) and have text in proper format. Currently no workaround other than manually editing the facing master page. See post below.
  19. Es ist in Affinity Publisher für Windows 10 nicht möglich, in Eingabefeldern mit Hilfe der Tabulator-Taste von einem in das nächste Eingabefeld zu springen. Eigentlich eine Standardfunktion in jedem Programm. Ist es ein Bug oder muß in den Grundeinstellungen des Programms etwas geändert werden?
  20. I used the pen tool on this program way back when (probably late 2017) and had no problem tracing my sketches into vector art. Now when I alt click a node (in 1.7) it turns the entire line straight instead of just removing one handle. Is this supposed to happen? Because right now the tool is virtually unusable.
  21. Hi, here is a bug. Story: I make a master page, add artistic text as Heading 1, align to center and top of page. Then I make some new pages based off that master page. I'll go to the first one, detach it so I can edit, change the original h1 text content, go to alignment - align left, then click finish.... The master then changes to the left side too..... When I go to the next page, I'll align center, and all pages based off this master page now go center (including the one I just aligned left).... I go to the next page based off this master, align right, same thing: Everything is now on the right, including the master. Computer spec / hardware: Windows 10 Pro laptop, no external hardware. Affinity Publisher Version: 1.7.1.404 Reproduceable / Happens in new document?? Yes and yes. See attached file. If this is not good enough, I'll make a short video of it. But please let me know if you need it first. detach-bug.afpub
  22. Hi, I have downloaded the new 1.7.0 version and followed by 1.7.1. The performance is a disaster and a real workstopper. Drawing something with any Brush tool is the worse I have encounter anytime (no matter if Healing, Brush or Clone....). I have a new top series NTB and Wacom Pro..... but I feel like working with old 486 PC :( I have been using AP for about the time of the first official release, but never saw anything like this :( This had not been a case of 1.6. version that one worked fine for me, but now I do draw something on Wacom and have to wait around 2 to 5 seconds till I see it on the screen, which makes any realtime drawing impossible I have tried restarting many times..... sometimes it works most time not...... It does not seem to be problem of Wacom as it looks the same working with touchpad or a mouse. Do not tell me I am the only one with this problem...... Please let me now ASAP as I am a professional and this makes my job unable...... Thanks Jindra
  23. Dear Affinity Team, I found a weird bug in the example project "Lifestyle Magazine". I use Win 10 + German Version + 1.7.1.404 As I was discovering the new features I stumbled upon a bug in the Mask edit functionality. It seems the Mask is very much out of place. I attached some screenshots to illustrate. 01) Downloaded the example project > Had a look at the guy on page 5 > pressed right click on the thumbnail of the mask layer > "Edit Mask" 02) When I clicked the "Edit Mask" > the pages went blank & only the contour/frame of the mask was visible > thought that was a bit strange, where is the mask shown in the layer thumbnail? 03) As I zoomed out I saw that the mask was out of place and was positioned on page 1. 04) However when I move the mask - for example - to the left, the guy gets cropped accordingly to the new position of the mask: 05) Here a larger screenshot of the new positioned mask in the layout: _ I hope you can reproduce the bug and make Publisher more awesome than it already is :D Cheers, chillahc
  24. Hi, We have just installed Publisher on our Mac. But Studio Link is sadly not working. I tried all the "fixes" i found in this forum allready, but it still doesn't work. I tried to close and reopen all 3 programms in many different orders. I reinstalled all of them i updated to the latest 1.7.1 Versions off all of the Apps I Checked the firewall options … Is there like a config file on mac, where you can specify the path of Photo and Designer? Thanks in advance
  25. I'm seeing a few errors when opening PDFs into Publisher (and Designer) with some text objects being positioned incorrectly. Also ligature glyphs are replaced by a ?. Occasionally, some other glyph substitutions. I've no reason to suspect the PDFs themselves, as they behave in all other apps.
×