Jump to content

sbgraphic

Members
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sbgraphic

  1. Hi Fully agree... I'm going crazy trying to find a simpler way to use overprint properly... did not find one, and had to use transparency instead, not good at all. Ticking a box for this function is much-much simpler… Thanks in advance for improving this. All the best.
  2. Hi Agree with most all theses comments… I'm going crazy trying to find a simpler way to use overprint properly... did not find one, and had to use transparency instead, not good at all. Finally gave up and back in AI CS6 to do that for multiple vectors logos. Ticking a box for this function is much-much simpler… Thanks in advance for improving this. All the best.
  3. Hello, Don't know it was already discussed but "global colors overprint" does not work as expected when exporting in PDF-X4 with placed linked vector files containing global colours using overprint. It looks like when a another design is linked, it does not take into consideration those global colors, even if this global color is 100% black. I cannot export cmyk pdf file properly for prepress this way (I'm using linked designs a lot…) Am I doing something wrong here ? Any comment would be appreciated. Attached is a simple example for demonstration. Thx Mac OSX 10.13.x
  4. Hello, Happy New Year to everyone ! To me it does not look like a bug, because you don't use the same profile in your iMac settings as in the Affinity App settings. You should use the exact same icc profile to avoid those shift and preview app is not a reference at all for me, as is use the default iMac settings. In the screenshot example #1 (iMac Display Color Profile) and screenshot #3 (Affinity colours settings) you should use: sRGB IEC61966-2.1 as RGB Colour Profile in both settings (or any other same profile that suits your needs). 'sRGB IEC61966-2.1' is not the same
  5. Hi, Sorry my late response... I will do that later… or replicate it in another file. About your off topic request: I'm using an old version of skitch, which is now part of Evernote, but still available I guess… https://evernote.com/intl/en/products/skitch
  6. Hi, I order to present some design project exported in pdf for customers, I generally import/link some selected artboard from various Designer files into Publisher (i'm doing that a lot with the late CS suite). This way any modifications during the projet process is updated accordingly. Not sure if such isssue has been mention. However I had to redo this procedure a lot because links in publisher did not work as expected and had al lot of troubles to update them when designer files were modified. They did not update all the times, specially when you change document more than once. I shoul
  7. OK good. I tried the View > Studio > Reset Studio… no success. I'll check later if this same issue append on my New Mac under Mojave as well or not. Best !
  8. That said, I've noticed this issue is sometimes there… sometimes not… curiously when I switch back from/to another app I can ctrl-clic correctly on this panel, so it's not consistent.
  9. Hi, maybe i was not clear enough… it' not about renaming any channel on this panel, it's about having the contextual menu behaving correctly. On the layer panel I can Ctrl-Click anyehere on the layer and I see the menu popping up, but on the Channel Panel, it does not seem to behave as it should (On the video you clearly see the user clicking one of the thumbnail of the the spare channel and the menu is popping-up… i cannot do that, the menu does not appear unless i click on the very right border of the panel...
  10. Hi, when I try to select a Spare Channel (or any other channels) with "Ctrl-Clic" from the View > Studio > Channels Panel, the contextual menu does not appear (nothing append), It only appears if you clic on the very-very right part of the panel... When watching this tutorial, this issue does not appear there https://affinity.serif.com/en-us/tutorials/photo/desktop/video/334283412/ (Btw Contextual menu on layer panel are fine) Looks like a UI issue ? Nice w-e to everyone ! Mac OSX 10.13 / Affinity Photo 1.8.4 / Mac Pro 3.1
  11. Hello, You do not indicate the type of pdf you exporting with from indesign, the behavior might be different depending the standard you are using. If you export from indesign as a PDF/X4:2010 standard (which is the standard I generally use for production), I confirm those same thin lines issue when importing. however, if you export from indesign as a PDF/X3:2003 standard, those lines disappear in Affinity Designer (while you can still see them appearing while zooming after import). I believe this is because PDF/X3 flatten all transparency, so it might be a solution to export f
  12. Hi, just to comment effectively my (very) old mac pro tooks 100% processor power and still could not export it after 12 min… I tried to delete the "background group containing the image layer" and it was much better, there is something in that group that causing the issue (not the image itself). But sorry the main reason of my comment is I am curious why still using .eps when .pdf has much more to offer ? I do not use that format since around year 2000... Best to all.
  13. Hello, I'm wondering if this option improvement will be available ? I am also finding very annoying that this bleed area is hidden when using artboards (using 1.8.3 on osx) Best to all of you !
  14. @JET_Affinity Yes this muscle memory has became lazy and need much more pratice for me… the trick is Affinity softwares seems so similar and familiar from the one we used and continue to work with but indeed are different... All the best!
  15. Thanks, obviously looks like a font issue with AfPub with the export option: 1. the "convert text to curve" on export function is nice and fast and did the trick for export. 2. I also tried to convert text to curve manually as well for all embedded af.designer file: it works too… even if this is not really a viable option at the end. 3. I finally find out where this "export error..." came from: just a single reference line of text using an "old" Eurostile PS font in AfPub. It was not coming from any of the specific font inside AfDesigner embedded files... sic! I've changed the f
  16. O Great that's what i was looking for, perfect! I have to learn the UI first I guess… It's not that obvious as we always refer ourselves to the tools (and habits) we know... Thank you !
  17. ok thanks for the update… yes I still use a lof of "old PS fonts" but not sure in this case... I will check this.
  18. I'm using the latest 1.7.3… with OSX 10.11.6 (Mac Pro 3,1 configuration) and worse I even cannot export as pdf as well… instant crash upon printing or error on export… Finally, I 've just tried this same file on a new configuration with OSX 10.14.6 (iMacPro 1,1 not yet set ready for production), and no error at all. With this system I can print and export on pdf. Any idea how I can debug this on OSX 10.11.6 ?
  19. Hello, sorry but I have the same profile / color space and it still crash (designer files are linked and not embedded) Very disappointed to hear such major function not fixed since August ?? (OSX 10.11.6)
  20. Hello, I'm trying to evolve and switch from CS6 as I got new Mac. I agree to most of the list above (some already exists now, like 6:). Such features would be great. One more feature request for me would be: 7. UI All palettes should be able to display elements with an option "show as a list" in addition to thumbnails (e.g. layer palette) Same for all Serif Apps would be great (e.g. Pages in Publisher). Even small Thumbnails takes too much space for me... Best,
  21. Hello, Become crazy about tempting moving text above or below a path… The default text setting along path working fine but if you move the cursor to change the starting point or the text above the path, the first letter just jump at the beginning of the path… Please see png attached for more explanation and original file too. Best, Affinity Designer 1.7.3 / MacOSX 10.11.6 with MacPro 3,1 (I will try later on Mojave on another Mac) Affinity_Designer_Text_along_path_bug.afdesign
  22. Hello, thanks as a question can we find such same live filter in Designer too ? specially > colour > halftone ?
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.