Jump to content

Recommended Posts

Things are not going well at this end when using Affinity Photo :(

still have the big drama of images freezing --- that is; cannot  be moved with the hand tool and most other tools. . Doesn't matter how the images are loaded into Ap --- even new docs/blank pages have frozen so it certainly nothing to do with Lr 5 as thought last week 
As a way to fix the problem; and a few other things I requested a computer shop to reformat and reinstall; however the "reinstall" part was lost between the front desk and the work table  so I now I have an Acer laptop with just factory settings.  :( 
After  downloading Ap again and many hours of work  I'm now using the older ASUS laptop and the freeze problem is still happening .

This new problem as shown in the SS happens when  an outline border with FX -- the photo has been flatten, and opened from Lr5 as a tiff "with lightroom corrections''. Just tested exporting from Lr to the edit folder >opened with Ap and there are no dramas (only done once)

 

Untitled 2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

might help to upload the afphoto file but it looks like it's applying outline to clusters of pixels, if the outline is on it's own layer try erasing in those area's to see if the outline blocks disappear.


iMac 27" Late 2015 Fully Loaded, iMac 27" Mid 2011 both running High Sierra 10.13.6 - Affinity Designer/Photo & Publisher - Illustrator CC, Inkscape, Blender, Sketchup, Pepakura Designer, MTC, Pixelmator & Pixelmator Pro + more... XP-Pen Artist-22E, - iPad Pro 12.9 B|  

Affinity Help - Affinity Desktop Tutorials - FeedbackInstagram & Flickr

Share this post


Link to post
Share on other sites

"FX problem -- outline"

2 hours ago, ianrb said:

still have the big drama of images freezing --- that is; cannot  be moved with the hand tool and most other tools. . Doesn't matter how the images are loaded into Ap --- even new docs/blank pages have frozen so it certainly nothing to do with Lr 5 as thought last week 
As a way to fix the problem; and a few other things I requested a computer shop to reformat and reinstall; however the "reinstall" part was lost between the front desk and the work table  so I now I have an Acer laptop with just factory settings.  :( 
After  downloading Ap again and many hours of work  I'm now using the older ASUS laptop and the freeze problem is still happening .

??? Is that somehow related?


Affinity Store: Designer 1.7.3.481, Photo 1.7.3.481, Publisher 1.7.3.481.
Windows 10 Pro, Version 1903, Build 18362.418.
Dell Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.
Dell OptiPlex 7060, i5-8500 3.00 GHz, 16 GB, Intel UHD Graphics 630, Dell P2417H 1920 x 1080.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It was a know issue that arose in earlier versions of APhoto, when applying an FX outline on a RGB/32 (HDR) image. 

But it's has been fixed. 

Did you update to the latest version  ?

 


Affinity Photo  1.7.3.481   - Beta 1.8.0.486

Windows 10 Home  1903 (build 18362.418) - 64 bit processor - AMD A4-5000 APU with Radeon HD Graphics  1.50GHz - RAM 8,00 GB
Calibrated Monitor (Datacolor Spyder5 Pro)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.