Jump to content
You must now use your email address to sign in [click for more info] ×

Guide lines not working in one document but work in another


Recommended Posts

I've been working on a large project on Windows and have the current version of Affinity publisher.  In the current document, the guide lines do not work.  If I bring up a different document, the guide lines work just fine.  Any ideas on this?  Thank you!

Link to comment
Share on other sites

If you look at the View menu, do you have View > Show Guides enabled?

-- Walt
Designer, Photo, and Publisher V1 and V2 at latest retail and beta releases
PC:
    Desktop:  Windows 11 Pro, version 23H2, 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 

    Laptop:  Windows 11 Pro, version 23H2, 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
iPad:  iPad Pro M1, 12.9": iPadOS 17.3, Apple Pencil 2, Magic Keyboard 
Mac:  2023 M2 MacBook Air 15", 16GB memory, macOS Sonoma 14.3.1

Link to comment
Share on other sites

OK, then can you clarify what you mean by the guides not working?

Are you trying to set them on a Master Page or a document page? Are you dragging them out from the ruler, or setting them via the Guides Manager?

Are you talking about ruler guides or column guides? (Sorry, should have thought of that one earlier; column guide visibility is a different setting: View > Show Column Guides.)

-- Walt
Designer, Photo, and Publisher V1 and V2 at latest retail and beta releases
PC:
    Desktop:  Windows 11 Pro, version 23H2, 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 

    Laptop:  Windows 11 Pro, version 23H2, 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
iPad:  iPad Pro M1, 12.9": iPadOS 17.3, Apple Pencil 2, Magic Keyboard 
Mac:  2023 M2 MacBook Air 15", 16GB memory, macOS Sonoma 14.3.1

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, DJ! said:

the guide lines do not work.

Are in in the Preview Mode by any chance? (View -> Preview Mode)

2017 27” iMac 4.2 GHz Quad-Core Intel Core i7 • Radeon Pr 580 8GB • 64GB • Ventura 13.6.4.

iPad Pro (10.5-inch) • 256GB • Version 16.4

Link to comment
Share on other sites

Guide lines are document specific not global, so if you set up guide lines in one document they wont show the same guide lines in another document

Could that be what you are expecting to happen?

To save time I am currently using an automated AI to reply to some posts on this forum. If any of "my" posts are wrong or appear to be total b*ll*cks they are the ones generated by the AI. If correct they were probably mine. I apologise for any mistakes made by my AI - I'm sure it will improve with time.

Link to comment
Share on other sites

Check you dont have the View Tool (Hand) selected you cant drag guides with that tool

To save time I am currently using an automated AI to reply to some posts on this forum. If any of "my" posts are wrong or appear to be total b*ll*cks they are the ones generated by the AI. If correct they were probably mine. I apologise for any mistakes made by my AI - I'm sure it will improve with time.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, DJ! said:

I've been trying to drag them from the rulers. 

What tool do you have selected? There are 3 (Color Picker, View, Zoom) that cannot drag guides out from the ruler.

 

-- Walt
Designer, Photo, and Publisher V1 and V2 at latest retail and beta releases
PC:
    Desktop:  Windows 11 Pro, version 23H2, 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 

    Laptop:  Windows 11 Pro, version 23H2, 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
iPad:  iPad Pro M1, 12.9": iPadOS 17.3, Apple Pencil 2, Magic Keyboard 
Mac:  2023 M2 MacBook Air 15", 16GB memory, macOS Sonoma 14.3.1

Link to comment
Share on other sites

I think it's probably time for a screenshot or a movie and some popcorn

To save time I am currently using an automated AI to reply to some posts on this forum. If any of "my" posts are wrong or appear to be total b*ll*cks they are the ones generated by the AI. If correct they were probably mine. I apologise for any mistakes made by my AI - I'm sure it will improve with time.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.