Jump to content
Our response time is longer than usual currently. We're working to answer users as quickly as possible and thank you for your continued patience.

Guides not showing up (split)


Recommended Posts

  • Moderators

Hi megaedit and Welcome to the Forums,

The guides are present for me on Catalina on my 2019 iMac and also on a 2014 Macbook Pro.   The only way i can replicate what you've shown in the screen recording us by disabling Show Guides.

What are the specs of the Macbook you are using and i'll see if we have the same model to test further.

Unless i'm mistaken (which is highly possible) @dutchshader You can't alter the opacity of these guides.  You can however alter the opacity of the grid via the Grid and Axis Manager, but this has no effect on the guides dragged out from the rulers :( 

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, dutchshader said:

you're not, i was ...

... suffering from insufficient coffee intake & possibly overdue for a visit to Specsavers. 

Affinity Photo 1.10.5, Affinity Designer 1.10.5, Affinity Publisher 1.10.5;  2020 iMac 27"; 3.8GHz i7, Radeon Pro 5700, 32GB RAM; macOS 10.15.7
Affinity Photo 
1.10.5.280 & Affinity Designer 1.10.5 for iPad; 6th Generation iPad 32 GB; Apple Pencil; iPadOS 15.7

Link to comment
Share on other sites

I am a new user of AD on an iMac 27" running Catalina 10.15.1 and having the same issue.  Dragging a guide onto the canvas does not show up.  It does however show up on the rulers.  The document is an SVG export from Gravit.  No amount of fussing with the Document Setup or Guides Manager was able to 'trick' AD into making the guides appear on the canvas.

I did create a new document in another tab with the same dimensions and the guides I dragged onto the canvas were there.  From here I tried to get the guides to 'disappear' hoping to discover a setting combination that might be causing the issue, but no luck.

Hopefully someone will be able to hunt down the bug.  For now I'm copying imported SVGs into new docs.

Screen Shot 2019-11-22 at 2.25.55 PM.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 11/21/2019 at 2:23 PM, stokerg said:

Hi megaedit and Welcome to the Forums,

The guides are present for me on Catalina on my 2019 iMac and also on a 2014 Macbook Pro.   The only way i can replicate what you've shown in the screen recording us by disabling Show Guides.

What are the specs of the Macbook you are using and i'll see if we have the same model to test further.

Unless i'm mistaken (which is highly possible) @dutchshader You can't alter the opacity of these guides.  You can however alter the opacity of the grid via the Grid and Axis Manager, but this has no effect on the guides dragged out from the rulers :( 

Thank you stokerg.

After formatting the Mackbook and performing a clean installation of Catalina, the software was installed for the first time with the operating system set to Italian.

I discovered that the problem happened when I changed the language of the operating system, going from Italian to English. When I selected Italian again as the main language of the operating system, everything went back to working properly.

Schermata 2019-12-26 alle 11.14.59.png

Edited by megaedit
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
On 11/22/2019 at 9:11 PM, Coffee Chris said:

I am a new user of AD on an iMac 27" running Catalina 10.15.1 and having the same issue.  Dragging a guide onto the canvas does not show up.  It does however show up on the rulers.  The document is an SVG export from Gravit.  No amount of fussing with the Document Setup or Guides Manager was able to 'trick' AD into making the guides appear on the canvas.

I did create a new document in another tab with the same dimensions and the guides I dragged onto the canvas were there.  From here I tried to get the guides to 'disappear' hoping to discover a setting combination that might be causing the issue, but no luck.

Hopefully someone will be able to hunt down the bug.  For now I'm copying imported SVGs into new docs.

Screen Shot 2019-11-22 at 2.25.55 PM.png

Hi, did you solve the problem? I have the same problem here and it’s also an svg-import (from Illustrator).

Thanks and Kind Regards
Thomas

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
On 4/2/2020 at 3:07 PM, SgtPepper007 said:

Hi, did you solve the problem? I have the same problem here and it’s also an svg-import (from Illustrator).

Thanks and Kind Regards
Thomas

Hi, has anybody actually solved this. I'm now in Publisher 1.9 and the same problem. Guides show in the rulers but no where else. and its 2021...

 

iPad Mini 6.  256GB.

Publisher. Designer. Photo for Mac, PC & iOS 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 9 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.