Jump to content
anweid

Crash when loading large JPG image

Recommended Posts

The German Affinity Photo 1.8.0.486 (and its predecessors, and all other Affinity programs, and in fact all other Serif programs including PhotoPlus 8) simply dies silently when trying to load the attached JPG image of size 12128*1888. All other programs that I ever tried can load it without any problems (including Microsoft Paint). It would be nice if Serif programs could also manage that.

Andreas Weidner

20191027_115327.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

After downloading the picture attached to the above post, I also cannot read it with any program anymore, because it seems to have become corrupted either by uploading or by downloading. Please tell me how to send you the original file, bypassing this forum.

I managed to read the original image with SnagIt, Directory Opus, ImageGlass, Paint, Edge, LibreOffice, XnViewMP, InDesign CS5.5, PDF24. I had problems with Serif products, FireFox, TextMaker.

Andreas Weidner

Share this post


Link to post
Share on other sites

I viewed it with xnviewmp and converted it into a tif and it will open in APhoto
 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Win10(1909)Home / Photo / Designer / Publisher & latest (beta) versions

Share this post


Link to post
Share on other sites

At the current moment use haakoo suggestion about TIF conversion. Or use 24bit PNG (lower size with same quality as TIF) - anyway the problem is solvable, but the bug is persist, the similar issue was reported several hours ago with the same suggestion.


Win10 x64 1907, 16G RAM, Core i7 + Wacom Cintiq 12WX Interactive Pen Display - Affinity Photo  1.7.3.481 + Beta 1.8.0.486, Adobe Photoshop CS6, Corel Draw X7, ArtCAM 2015 R2
iOS 13.1.0, iPad Pro 10.5, 64GB + Apple Pencil - Procreate 4.3.9, Affinity Photo 1.7.3, Affinity Designer 1.7.3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

I logged it with our developers. It looks like it's something to do with the metadata. I saved a copy with no metadata and it's fine 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.