Jump to content

livetheshot

Members
  • Content Count

    91
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by livetheshot

  1. Lanczos is a resampler algorithm, not an extra plug-in. You can change Bilinear to Lanczos by clicking on the Resampler menu One thing I've noticed in your screenshot is the brightness and saturation differences between what I'm presuming is a jpg saved in PS and the other in AP. Double check that your colour format and profile of your master file is in RGB8 and sRGB when exporting. If you click on More, you also get other options. I usually stick to these values for the web but vary the quality depending on where I'm uploading the final image to. You may also opt to drop the metadata as that usually contains exif and IPTC info.
  2. If you outsource the colour editing to a colourist, they should be able to get the look you're after. Broadcast gamut is similar to srgb but the black and white levels are different. Also, creating LUT from Affinity Photo is not necessarily going to get you a simple "apply a lut and call it a day" editing for video. Also are you shooting the video in 8/10/12/14/16 bit? Ideally, do what you're doing now to get reference shots, export it as srgb TIFF (8 or 16 bit that is closest to the bits you're shooting the video in) and colour match it in post when you've shot the video in your NLE/Colour grading software. Luts are great for a reference point but it's still more ideal to build your own. If you've built the look in Affinity using adjustment layers, it should be relatively quick to translate the edits in the Colour Grading software.
  3. Yes it does and it's a workaround. This is currently the quickest way around for me as I need to edit and retouch a lot of photos this week for work.
  4. Just discovered a workaround! It's not perfect and it'd be great for the single tap to work. I played around with the wacom tablet settings and under the advanced menu, when I switched to click and tap, the macro worked!
  5. Hi, Wacom taps or clicks don't work on the macros panel. They work for everything else. I've uploaded a video to show the issue. I can use my Intuos Pro with all the usual panels however when it comes to clicking on a macro, nothing happens and I need to resort to using my mouse. Thanks, Wayne no-wacom-with-captions.mp4.mov
  6. The link you provided is for the beta version from last year. I just did a test in Publisher and there was some increase in the filesize as mentioned in the post. However, a few Kb is very different when working with filesizes in Photo that can push in excess of 1GB :) Even if file linking meant the afphoto filesize varied a few MB, I'd see that as a huge improvement :)
  7. Hi, I'd like to make a request to link the file rather than embedding the file when we use the Place Image tool in Affinity Photo. The function exists in Publisher and it'd be great if this could be implemented in Affinity Photo too. When working with composites, there are times when some originals still need to be editable. When we embed the original, it makes the filesize very bloated. A smaller file size would make it more efficient to work with composites so it'd be much appreciated please Thanks
  8. I couldn't get my express keys to toggle back to the inpainting brush tool on my Wacom tablet. Solved it by setting up a new keyboard shortcut for the inpainting brush tool
  9. I'm also experiencing this issue with cycling with the shortcut key J. I've setup an express key on my Wacom Intuos Pro to cycle through Js to get to the inpainting tool but it no longer works. When I manually cycle through J, the clarity adjustment dialogue box pops up too.
  10. I've been Adobe free for two years and counting. Photo and Affinity have everything I need for my design and photo editing jobs.
  11. @hannah I can't give you more than one thanks. This has been bugging me for a long time that it didn't occur to me to look under keyboard shortcuts
  12. Thanks for the quick reply Chris! If you load the Spare Channel as a selection, you'll see that I created a pretty close selection using the Quick Select tool. When I use Refine and enable Matte edges, it ends up blurring the edges regardless of the amount of contrast. Were there any changes to the Matte edges functions between later versions of 1.4 and 1.6? I never had this prior to 1.6.
  13. Hi Chris, I tossed the original file as I couldn't get it working. Here's another file with the original photo and with the initial selection made. I've created a spare channel to make it easier to load the selection. If you click Refine, you'll see all of the edges end up being fuzzy even on the other side where the light provided more contrast between the dress and the background. Would love to get to the bottom of this as the examples Affinity have posted have had worse contrast and the edges weren't muddied like this. Thanks. dress.afphoto
  14. Hi, When I refine a mask selection, the edges get fuzzy on the default settings. The settings are: Matte Edges - Checked Border Width - 10% Smoothing - 0 Feather - 0 Ramp - 0% I've attached a screenshot to show this. The noise occurs both inside AND outside the selection. I don't mind it occuring outside as I can deal with that, however it's inside the selection that's a constant frustration. This happens regardless of the matte I use. All the demos that I've seen have had worse background contrasts, yet the edges come out clean when the Refine tool is used. I'm also using OpenGL for my display. My current version is Affinity 1.6.7. Thanks.
  15. DPI doesn't matter for web use. Go to File -> Export. The next window lets you select the file format you wish to export to. Click on the More button for expanded options such as colour profile, etc.
  16. Same issue still exists as well. I reported this last year ( ) and it looks like the issue is worse. Here's a screengrab working with both 8bit and 16bit TIF files in Adobe RGB. After refining the mask, I set the output to New Layer with Mask. Hoping this gets fixed in the next release as this is a dealbreaker for composite photography.
  17. Currently we have to click on the new guide button, double click on the automatic guide value and set a new value. It would be great if we can generate the guides according to values that's been copied from a text file. Or at the very least, if we duplicate the artboard and re-adjust the new artboard's dimensions, the guidelines are moved according to the new dimensions. This helps greatly for guides created in % values rather than pixels.
  18. Coolio. Thanks Chris. It's very re-assuring ;)
  19. I'm using OSX El Capitan. I exported the file using the default SVG settings in AD (see screenshot).
  20. Hi Chris, Here is the original AD file. Could the issue have occurred because I used the > sign as text, rather than changing it into a curve? slider-navigation.afdesign
  21. Hi There's an error when the image is exported as an SVG. One of the images gets flipped when I export it. See attached screenshots :) slider-navigation.svg
  22. Yes please! I was about to post exactly the same thing! At least with the option of hooking it into one of the tabs
  23. Is this in the priority list of issues that's being looked at for 1.5.x beta?
  24. Thanks Chris. I have a bunch of cut outs I need to do. Apart from the steps I've mentioned that replicates this issue, is there anything else that causes it?
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.