Jump to content
You must now use your email address to sign in [click for more info] ×
Our response time is longer than usual currently. We're working to answer users as quickly as possible and thank you for your continued patience.

Photo v2.2.0b1903 — crash when move mask from one to another layer


Recommended Posts

1. Create New doc

2. Draw something on new layer, select it and create Mask

3. Make another layer and draw something

4. Drag mask from 1st layer to 2nd

5. Crash

Note: If first release mask from menu or drag it to release, and than drag to 2nd layer — it work fine

macOS 13.4.1 / ARM-64 / Affinity Photo 2 Beta 2.2.0 (1903)

Link to comment
Share on other sites

Hi @znids,

I've not been able to replicate this so far, are you able to create a quick screen recording showing the steps along with the crash?

Affinity Designer 2.5.3 | Affinity Photo 2.5.3 | Affinity Publisher 2.5.3
MacBook Pro M3 Max, 36 GB Unified Memory, macOS Sonoma 14.5, Magic Mouse

Link to comment
Share on other sites

  • Staff

Hey znids,

I think you might be seeing a currently unresolved issue. The crash occurs as you drag the mask from its parent and hover under the next layer. You don't even need to release it... just hovering should get the crash.

  1. Paint something with the Paint Brush Tool
  2. Add a mask to it
  3. New Pixel Layer
  4. Paint something on it
  5. Drag and hover the mask underneath the top layer > Crash
Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, Hangman said:

I've not been able to replicate this so far, are you able to create a quick screen recording showing the steps along with the crash?

May be you make blank mask for 1st layer, I tried that now, and drag mask to another layer works fine. But If you select your drawing by cmd-click on layer thumbnail and create mask, try to drag and hover it on another layer. I got crashed app

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • Staff

The issue "Drag-dropping a masked child layer out to the parent stack without releasing the mouse button causes a crash" (REF: AF-977) has been fixed by the developers in internal build "2.4.0.2252".
This fix should soon be available as a customer beta and is planned for inclusion in the next customer release.
Customer beta builds are announced here and you can participate by following these instructions.
If you still experience this problem once you are using that build version (or later) please reply to this thread including @Serif Info Bot to notify us.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.