Jump to content
Wendy2525

Tried updating Publisher to 1.8, received: "Set up Failed' notice, however now locked out of publisher

Recommended Posts

Tried updating Publisher to 1.8, received: "Set up Failed' notice, however now locked out of publisher. I am not a computer wizard, but I thought maybe I needed to update my Designer and Photo first, so I tried to update them as well....big mistake. Received the same message. Now I am locked out of all of them. My work is held hostage and I am on a deadline! Please, could someone help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to the Serif Affinity forums, @Wendy2525.

What version of MacOS are you running, and did you purchase your Affinity applications from the Mac App Store or directly from Serif?


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta   / Affinity Designer 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta  / Affinity Publisher 1.8.3.641 and 1.8.4.651 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you try restarting the computer then then install again? This usually works on Windows to get the software installed after a failed install. It may work on a Mac as well.

What also works on Windows and might also work on Mac is instead of restarting is logging off/signing out of your computer account and then log on/sign in again, this is often a bit faster than a full restart. Then install the software again.

I never had this issue for quite a while when others did have the issue and then out of the blue it started on my computer as well. My guess is that something (from Affinity or the OS) is running in the background and locking access to some items in  the Affinity install folders as I noticed it happening after running an Affinity app and then running the downloaded updater when the app notified about an update. Installing several hours after downloading often works without issues but not always. Even though it is a relatively mild inconvenience in most cases, the Affinity apps are the only ones where this is consistently happening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have only seen something like this once...For me it the anti-virus software checking the downloaded files while I tried to install the software. Nowadays I tend to allow for a few minutes after download before clicking on install...
If the restart does not work...try uninstalling one of the apps. restart then install...


AD 1.8.3.641 + Beta AD 1.8.3.641 | APh 1.8.3.641 + Beta AP 1.8.4.650
APu 1.8.4.650 +Beta Apu 1.8.4.651

OS:Windows 10 Pro 1909 OS Build 18363.815
Rig:AMD FX 8350 and AMD Radeon (R9 380 Series) Settings Version 20.1.03(Adrenalin 2019, 
Radeon Settings Version
20.1.03) + Wacom Intuous 4M with driver 6.3.39-1

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

From what I can tell, they were completely erased from my computer. All that seems to be left are the shortcut files which do not work, and the unistall options on my start up menu. They are no longer in my apps. Why would that be?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, just reinstalling all three apps and it seems to be restoring them just fine. Don't know why I panicked and why I didn't think of that in the first place! Thank you for your help and keeping me calm. It is nice to have a place to go for help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excellent!....:)...and it is!


AD 1.8.3.641 + Beta AD 1.8.3.641 | APh 1.8.3.641 + Beta AP 1.8.4.650
APu 1.8.4.650 +Beta Apu 1.8.4.651

OS:Windows 10 Pro 1909 OS Build 18363.815
Rig:AMD FX 8350 and AMD Radeon (R9 380 Series) Settings Version 20.1.03(Adrenalin 2019, 
Radeon Settings Version
20.1.03) + Wacom Intuous 4M with driver 6.3.39-1

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Wendy2525 said:

I am installing on Windows...and I did purchase directly from Serif. I will try restarting my my computer.

Then you shouldn't have posted in a Mac forum :)

(In fact, you posted in Publisher Beta on Mac, and you're probably not installing the Beta version, either.)

In any case, glad to hear that you seem to have gotten it working.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta   / Affinity Designer 1.8.3.641 and 1.8.4.650 Beta  / Affinity Publisher 1.8.3.641 and 1.8.4.651 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.