Jump to content
You must now use your email address to sign in [click for more info] ×

mikerofoto

Members
  • Posts

    201
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mikerofoto

  1. I kept the old Nik plugin folder and created a new one for the Nik by DxO, but when you install Nik collection, it overwrite the old one.
  2. Viveza colours are still wrong and HDR won’t load your image with AP 1.7 Viveza don’t work neither in Luminar, so it seem to work only in Ps or as stand alone unless you have PL2.
  3. I wish Luminar Flex would work as plugin for AP but doesn’t, not sure why they released that version as it didn’t even get their last update accent AI 2.0
  4. Reinstall Nik collection and during process make sure you send the plugin to the same folders you already use with AP, the fonts issue was fixed by doing this.
  5. The point isn’t to get a rotation, but why by default it doesn’t snap to edges (long not short) so you don’t have to zoom out to reach the crop corner.
  6. haven't tried HDR and viveza, never got the idea of using 1 image only for HDR, viveza always been..., maybe I should check how it run, colours probably still wrong =) but MEB said there was still issues with HDR and Viveza. * tried HDR and Viveza and nope, still not usable for me, viveza got wrong colours with sRGB and HDR open but doesn't load image.
  7. yep. Nik by DxO V2 i did reset all AP setting to default and unfortunately it did nothing to fix the updating fonts, which was time consuming to reinstall all brushes, palettes ..... so I decided to reinstall the nik released yesterday and during installation, boom, where to install plugin, click the plus button and go select the same folder you had already setup for AP and it worked, been editing with AP and Nik all morning and no issue with Dfine, Collor efex, sharpener pro output sharpener and silver efex, haven't tried viveza.
  8. Mac user, and its working. too easy to just click to install and forgot to install the plugin in the right folder. actually did upload 2 images taken with AP running latest Nik in another thread.
  9. why is it working fine now then? all I did is during the installation making sure I install the plugin the the same folder that AP was already linked to. see both image I just uploaded, no more uploading fonts screen.
  10. it work for me, fault was pointing the installation of plugin in the right folder, installing the new Nik update overwrite the old version, installing the "plugins" during the update in the same folder that AP was already linked fixed it. here's 2 attachment of one image in analog effect and the other in colour effect * I clicked the icon just to show the version of Nik, if you think the "updating fonts" is hiding behind I can upload another image without the Nik version stamp on it.
  11. I did had this issue and it got fixed by reinstalling the Nik by DxO but, in the installation process I had forgotten to install the plugin in the same folder that was linked with AP plugin. So make sure you install the plugin in the same folder, done, work like before.
  12. Plugin in AP setting are in my NikbyDxO folderin my application folder, I guess during installation first time I forgot to select install in that folder and ended up with that problem with the lupdating fonts”, I reinstall Nik by DxO but plugin folder with the right one and now it work. You’ll have to ask a programer for more details explanation. My guess is because installing the new version overwrite the old one, and the plugins were installed by default to another folder so it got AP bugged up trying to run the plugins from a wrong folder.
  13. Go in top left apple icon, app store, updates, you’ll see you have an update for AP.
  14. problem solve, kind of stupid but.... when you install the Nik collection, in the install process make sure you set where the plugins are going. duh! work like a charm. sorry that human mistake.
  15. reset Fonts in the Preferences menu doesn't change anything, i even reset AP and reinstalled all brushes and palettes and macros, took a while and still have that updating Fonts problem. Mac user here.
  16. did the new update for AP and it is stuck to this, even going in the setting trying to result the Fonts won't work and I need to force quit. anyone else having this issue or is it just me and I'll have to reset everything? thanks
  17. Little detail here =) Look at the photo persona symbol, 1.6 is triangle and 1.7 is square, that’s a quick way to difference them.
  18. Luminar run as plugin for Lr, Ps and iPhoto, not AP. So you can use Luminar then save as .tiff to be open in AP. Flex is just Luminar 3 without catalog and haven’t got the latest AI luminar 3 update, why can’t they just add a check box so users can choose having catalog or not... too complicated maybe. you guys read that “iPhoto” =)
  19. They’re on version 6 now, not sure if they would release another update for 5 just to add file support.
  20. Correct, you can use 3DL and Cube with Affinity Photo, on the main page of his website there’s some explanation of what type suffix are for so you may not need most of them. Once you import LUTs in Affinity they stay there if you “save” them as preset. you can find many free online as well as paid and even specific camera look, like Fuji film emulation.
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.