Jump to content
Sign in to follow this  
peterbak

Vignette Filter not working?

Recommended Posts

I can't figure out why the Vignette filter (live) is actually not doing anything at some photos.

 

Here is an example where just nothing happens when i fiddle around with the sliders. 

 

In another photo the vignette filter is working just fine. 

 

What am i possibly overlooking here?

post-13415-0-69727000-1439715573_thumb.png


newbie on Affinity Photo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi peterbak,

 

make sure you select the right layer before applying the vignette filter … when you have e.g. an adjustment layer selected, you won’t note any difference when applying the filter to that layer. As far as I see from your screen shot, you have no layer selected at all …

 

Cheers, Alex  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many thanks! 

 

I played around a bit with selecting and de-selecting layers, thanks to the video tutorial. I am now able to add the live filter.

 

I still do not understand the layer nesting - thing i guess, but for now i know what it was i overlooked!  :)


newbie on Affinity Photo

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have to say, I had to play with the layers a bit to make the difference between them. But with the video, it's now pretty clear (I hope !  :rolleyes: )

 

When you start to have a big stack of layers, you have to check the icon on them, it will tell you if it's a pixel one, an adjustment or a live filter.

Be careful too when you apply a filter, which layer is selected. Actually, whatever you do, have a look first on the selected layer  ;)


OS X 10.12 - AP 1.6.6 - AD 1.6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.