Jump to content
Our response time is longer than usual currently. We're working to answer users as quickly as possible and thank you for your continued patience.

Can't find brush or style used on active vector


Recommended Posts

Using AfDes 1.8.3.641 on Win10 x64

When using different brushes or styles on vectors, it is not possible to find out later, what brush or style has been used.

To test: Draw a few lines with various brushes, use some styles. In the panels, the currently active brush or style will be highlighted.

If you select an existing vector, the panels do not switch to the brush or style that was used on that vector.

As the discussion below shows, there seems to be no way to get at that information. This should be seen as a bug.

See also 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

This is an important observation and I really wonder why there hasn't been an answer in almost 2 years!

I found myself in exactly the same situation today and I feel it's really annoying not to be able to identify a brush used for some curve after the fact. Even if there possibly have been some modifications done via the Properties panel the brush used should still be highlighted in the brushes panel (and possibly its name should be indicated somewhere in its properties panel, too). If there have been modifications (except from stroke weight) this could be indicated by some symbol (like a red dot after its name).

Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Lorox said:

This is an important observation and I really wonder why there hasn't been an answer in almost 2 years!

If by answer you mean "why hasn't it been implemented" there could be many reasons, related either to development priorities or to available development resources.

If you mean "why has there been no response here", possibly because Serif generally doesn't respond in this section of the forums. They use the ideas here for planning, but do not comment on their future plans.

-- Walt

Desktop:  Windows 11 Home, version 21H2 (22000.613) 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 
Laptop:  Windows 10 Home, version 21H2 (19044.1706) 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
        Affinity Photo 1.10.6 (.1665) and 2.0.0 / Affinity Designer 1.10.6 (.1665)  and 2.0.0 / Affinity Publisher 1.10.6 (.1665)  and 2.0.0
iPad Pro M1, 12.9", iPadOS 16.1.1, Apple Pencil 2, Magic Keyboard

      Affinity Photo 1.10.6 and 2.0.2 / Affinity Designer 1.10.6 and 2.0.2 / Affinity Publisher 2.0.2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.