Jump to content
swastiverma

Affinity Photo 1.7 crashing While using Lens Blur

Recommended Posts

I am trying to use Lens blur on Affinity Photo. After opening the Lens Blur Adjustment, as soon as I click on Radius Affinity Photo crashes. I tried using Depth of Field and Gaussian and they work fine.

Let me know if there is any issue with the same?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey swastiverma, welcome to the Affinity Forums.

Rotating seems to work but if I type in a value and OK it, it will crash. I'll log this with the developers—thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My experience so far is that, while it doesn't crash, it's horribly slow. Also, when i apply a mask to the filter in order to paint out some of the effect, the brushing behaviour is very poor.


Affinity Photo/Affinity Designer/Affinity Publisher | macOS 10.15 Catalina on MBP13 2013 | macOS 10.14 Mojave on MBP13 2017

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/12/2019 at 3:55 PM, RNKLN said:

My experience so far is that, while it doesn't crash, it's horribly slow. Also, when i apply a mask to the filter in order to paint out some of the effect, the brushing behaviour is very poor.

I can't even really get as far as that without it crashing. Perhaps whatever is causing the crash is causing poor performance for you. A screen recording may help if you could provide one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The problem is that, when i make a recording, the recording kind of crashes (when i stop recording nothing is saved).

What i did notice while trying to record is that selecting a high Radius value (e.g. 800 px) seems to have a big impact. As long as that value is low there's not a real problem (just a little bit slow). As of a value of 200 px the performance really starts to deteriorate. I'm using images of an approx. 1080P size.

Note: i've also noticed that my fan keeps running after this exercise, even after i have quit Affinity Photo (it's not there any longer in Activity Monitor). Normally, it will go back to 'silent state' after a while.


Affinity Photo/Affinity Designer/Affinity Publisher | macOS 10.15 Catalina on MBP13 2013 | macOS 10.14 Mojave on MBP13 2017

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.