Jump to content
Roland Rick

Why are Grouped Adjustment Layers not Applied?

Recommended Posts

Hi guys

Please watch the 1 minute video. What am I doing wrong? I have no clue.

Please aware this is a Group in a Group.

Switching Passthrough to Normal also has no effect.

All replies appreciated.

Video: Grouped Adjustment Layers having no effect

 

Edited by Roland Rick
Video uploaded did not play. removed and replaced by Youtube link

Roland Rick

Roland Rick Photography
Pipobike Mountainbike Guide and Driving Instructor

iMac 27 5K Retina (Late 2013), MBP 15" Retina (Something 2013), MBP13" Retina (Early 2015)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reproducing the situation i got the same result, effect from adjustment layer inside a group inside a group disappear.

group bug ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ooops, I didn't try outside the frequency separation group myself.

Outside it is OK. But...:

I always make all colour corrections inside the frequency separation group this is a very effective workflow and keeps details intact.

Normally I make no group in group, but the eyes I wanted to have separated. Just for fast switching the layer ON/OFF to compare before/after.

Besides: missing Cmd+, (command + comma) of Photoshop for this and the Cmd+R for free canvas rotation. However, for that, the rotation dial of Wacom tablet works perfect with AP, not so with Ps.


Roland Rick

Roland Rick Photography
Pipobike Mountainbike Guide and Driving Instructor

iMac 27 5K Retina (Late 2013), MBP 15" Retina (Something 2013), MBP13" Retina (Early 2015)

Share this post


Link to post
Share on other sites

We are aware of issues with adjustments and layer masks not applying when in a group, this has been passed over to the developers. The workaround for the moment is to move them outside out the group.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Lee, many thanks for reply. Good to hear, it's already addressed to developers. 

7 hours ago, Lee D said:

We are aware of issues with adjustments and layer masks not applying when in a group, this has been passed over to the developers. The workaround for the moment is to move them outside out the group.

 


Roland Rick

Roland Rick Photography
Pipobike Mountainbike Guide and Driving Instructor

iMac 27 5K Retina (Late 2013), MBP 15" Retina (Something 2013), MBP13" Retina (Early 2015)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.