Jump to content
Christian

Embedded PDF not displayed correctly

Recommended Posts

The attached PDF is not displayed correctly by Affinity Designer 1.7.2 (App Store). Compare the screenshot from Preview with the screenshot from Designer after dragging the PDF into an empty document – note the missing shading crossing the horizontal line at level 8. Interestingly, when exporting a PDF from Affinity the shading in the exported PDF is correct (i.e., as in the original PDF), so this seems to be an error in the way it's displayed in Designer, not the PDF import. Please let me know if there is anything else I can provide to help!

image.thumb.png.7c372db4a330fa9714bf481bebec24c8.pngimage.thumb.png.4ee34ed008e91609d209d19b12bf3fcd.png

STRF sin-h e-o-fg.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, Christian said:

note the missing shading crossing the horizontal line at level 8.

The shading is there, as I can see it on my screen in your post. It's much fainter, though. It's also very faint if I File > Open your PDF in Designer.

 


-- Walt

Windows 10 Home, version 20H2 (19042.685),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop (2021-04-06):  32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz
, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Affinity Photo 1.9.2.1035 and 1.9.2.1005 Beta   / Affinity Designer 1.9.2.1035 and 1.9.2.1005 Beta  / Affinity Publisher 1.9.2.1035 and 1.9.2.1024 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

I noticed when I opened your PDF that Designer gave me a popup message about assigning sRGB to this unprofiled document. This leads me to suspect that it might be a mismatch between the chosen profile and whatever was used when originally creating the PDF. And also to wonder whether whatever created the PDF should have included color profile information.

But that wouldn't explain why the PDF that Designer exports from yours shows the shading correctly. The exported PDF should match what was on screen in Designer, I think.


-- Walt

Windows 10 Home, version 20H2 (19042.685),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop (2021-04-06):  32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz
, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU
Affinity Photo 1.9.2.1035 and 1.9.2.1005 Beta   / Affinity Designer 1.9.2.1035 and 1.9.2.1005 Beta  / Affinity Publisher 1.9.2.1035 and 1.9.2.1024 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

The original PDF was created with matplotlib (https://matplotlib.org) so I think it makes sense that it is unprofiled? It looks like the PDF exported by designer also does not contain a color profile, that would explain why it looks as the original in Preview?

$ mdls -name kMDItemDisplayName -name kMDItemProfileName colortest.pdf 
kMDItemDisplayName = "colortest.pdf"
kMDItemProfileName = (null)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Christian,

Thanks for the file. It looks like when it is being imported it is adding a bunch of rectangles to crop it, but that is affecting the 20% Opacity on the objects which is making it appear more transparent than it should be. I'll get it passed on to development. If you open it in Designer and then expand the group and delete all the cropped objects on each of the curves you should see it'll correct the opacity.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.