Jump to content

Recommended Posts

Hi

i use LUTs using the Files facility on my iPad. Worked fine on previous version. When I try with 1.7 all my LUTs are greyed out and therefore won’t load into Affinity Photo. Help!

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not having a problem here. Select a LUT Adjustment from Adjustments Studio. Tap Load in context menu and I can see them in Documents (Readdle), ICloud, and Dropbox. What type of LUT file are you loading. Mine are .cube.

BEEC1A98-AA6B-4A26-97D9-4A0A8348D217.jpeg


IPad Pro 10.5/512GB iOS 12.4. Affinity Photo 1.7.2.153 Affinity Design 1.7.2.6 Publisher for iPad ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for reply. My LUTs are.cube. Just tried putting two in Dropbox. Same result. They are greyed out when I try to load them from Affinity in the usual way. BTW I deleted and reinstalled Affinity just in case the upgrade was the problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Files, try edit and turn off Dropbox. Restart File and edit turn on Dropbox. Sometimes that helps.

if you want to attach one of the lut files here I will see if I can load it. 


IPad Pro 10.5/512GB iOS 12.4. Affinity Photo 1.7.2.153 Affinity Design 1.7.2.6 Publisher for iPad ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dave Gamble, Dave, just to let you know I was able to download the lut .Copied it to my Documents (Readdle) download folder on my iPad, and then loaded it via the LUT context menu, navigating to the download folder. No issues, so it not the lut file.

Perhaps try a reset on the iPad.  Cycle the Power and Home button to get the Apple symbol and let it restart. I had the same issue during beta testing. Couldn’t load from anywhere, and reported it as a fault. It was ok in the next beta release so I have to assume they fixed it (at least on my model iPad).

I assume you have iOS up to date? If the reset  doesn’t fix it we'll have to see what the mods can suggest.

84ED7849-5F07-4AC2-B877-27B59C2D4C47.jpeg


IPad Pro 10.5/512GB iOS 12.4. Affinity Photo 1.7.2.153 Affinity Design 1.7.2.6 Publisher for iPad ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi and thanks again. Did the reset and also downloaded Readdle and tried with that. Still no luck - the LUT files remain greyed out.

I have the 10.5 inch last generation iPad Pro ie the pre USBC one. My IOS is up to date. 1.7 runs well and noticeably faster but my LUTs simply don’t work. They did yesterday before the upgrade. Therefore looks like the upgrade is probably the culprit. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/6/2019 at 7:35 AM, Dave Gamble said:

Hi

i use LUTs using the Files facility on my iPad. Worked fine on previous version. When I try with 1.7 all my LUTs are greyed out and therefore won’t load into Affinity Photo. Help!

Dave

Hi there
having the same problem on my ipad with 1.7. can't load the saved luts (.cube) anymore... On the desktop-version it works like before.
kaspar

Share this post


Link to post
Share on other sites

It’s been fixed in the beta and a release is due soon.


IPad Pro 10.5/512GB iOS 12.4. Affinity Photo 1.7.2.153 Affinity Design 1.7.2.6 Publisher for iPad ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still experiencing this issue with *.cube luts on iPadOS public beta 2 and AP 1.7.2.147 on a 12.9" iPad Pro (3rd gen; 2018; 512 gb).

Also, cannot import macros (greyed out in all storage locations just like LUTs).

Thanks,

Jason

Share this post


Link to post
Share on other sites

Weird. Apart from having this issue with an early 1.7 beta (pre release) I have had no further issues. Dropbox, iCloud both work fine with LUTs. Have you tried switching cloud access off in Files and then back on? Might be worth clearing Dropbox cache too. Anything’s worth a try at this stage.


IPad Pro 10.5/512GB iOS 12.4. Affinity Photo 1.7.2.153 Affinity Design 1.7.2.6 Publisher for iPad ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately nothing I do seems to make a difference. I bought an app called Video LUT to test whether I have an IOS problem but it works fine allowing me to access my LUTS in Files and import them. Guess I’ll have to wait for a fix. Sadly it has rendered Affinity Photo pointless for me to use as I need the LUTS to do what I want and it worked really well prior to 1.7. 

Thanks for all all your help. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Serif developers

Latest Beta doesn’t fix LUTS issue. Doesn’t say that it will either in the list of fixs. Do you have any timeline on when this bug will be addressed please. As my workflow depends on LUTS it basically means I can’t use Affinity. 

Thanks

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all

LUTS now work from Dropbox but are still greyed out in iCloud. 

I’m ok with Dropbox so my problem is solved. 

Thanks very much to all who offered help and to developers for fix. 

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.