Jump to content
You must now use your email address to sign in [click for more info] ×

Text Style Editor - can't click OK if font is missing


Recommended Posts

Minor regression?

  1. You need a text style with a missing font - I placed styled text from Word that used Calibri which I don't have in Affinity but presumably you could create a doc with styled text, save, close, and re-open it.
  2. Edit the text style - change any attribute other than the missing font. Click OK - the text style editor will not close and you must either change the font or click Cancel. In 2.4.2 you could click OK.

 

Link to comment
Share on other sites

Sounds to me like 2.4.2 is broken, and it's fixed in 2.5.

-- Walt
Designer, Photo, and Publisher V1 and V2 at latest retail and beta releases
PC:
    Desktop:  Windows 11 Pro, version 23H2, 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 

    Laptop:  Windows 11 Pro, version 23H2, 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
iPad:  iPad Pro M1, 12.9": iPadOS 17.5, Apple Pencil 2, Magic Keyboard 
Mac:  2023 M2 MacBook Air 15", 16GB memory, macOS Sonoma 14.5

Link to comment
Share on other sites

If you send me a document and I don't have the font I think I should still be able to edit the text styles.

It feels broken because there's no indication of why OK doesn't work. I didn't know the font was missing and it took a while to debug it.

There are other improvements - in 2.4.2 if you entered "abc" into Font Size it didn't show an error and you could click OK. The validation was done after clicking OK and it just ignored an out-of-range value. In 2.5, it validates it when the control loses focus and reverts to the previous value. This is better.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Staff

The issue "[macOS] Unable to dismiss Text Style Editor if font is missing on macOS" (REF: AF-3157) has been fixed by the developers in internal build "2.5.3.2514".
This fix should soon be available as a customer beta and is planned for inclusion in the next customer release.
Customer beta builds are announced here and you can participate by following these instructions.
If you still experience this problem once you are using that build version (or later) please reply to this thread including @Affinity Info Bot to notify us.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.