Jump to content
AiDon

Crash on Develop with 3 Sony RAW Images open (ARW)

Recommended Posts

Hi,

I have 3 Sony A7M3 images (any) that I open at the same time (ARW) in Develop but the application will always crash on either the second or third image. Usually if I add an Adjustment, say add a profile for the developed image, it will crash when clicking on the window for the next image, if I don't add an adjustment it will crash on the 3rd image. There is no crash report or crash dumps available the application simply exits.

I can supply the 3 images if you like, there are uncompressed RAW, or another 3 that are compressed RAW. I do believed it may be concerning the Sony RAW images only, compressed or uncompressed, as it doesn't happen with other types of images I have such as CR2, CR3 and RAF RAW images.

Note that I can reproduce this 100% of the time by opening any 3 ARW images,

Regards, Don


Win 10 x64 System with Intuos Pen & Touch
 - Sys : Intel® Core™ i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8 CPUs), 16GB RAM
 - GPU 1: Intel HD Graphics 630, GPU 2: NVIDIA GTX1050, 4GB

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Chris,

Uploaded to the link. Just the following sequence:
1. File-Open, select all 3 images
2. Select A7301234.ARW (last opened) select Basic, Profile and select ProPhotoRGB, click Develop
3. Select A7301232.ARW (first opened), Click Develop
4. Click on A7301233.ARW (second opened), Click Develop and it just exits.

Nothing special with the OS and peripherals, these are the specs:

Operating System: Windows 10 Version 1909 (OS Build 18363.900)
Graphics Hardware: GeForce GTX 1050/PCIe/SSE2
OpenGL Driver: 3.3.0 NVIDIA 446.14
CPU RAM: 16269 MB
Video RAM: 4096 MB
Preview Limit: 6449 Pixels

Have also reset by clearing the user data multiple times, no difference. Note I haven't downloaded and tested the latest Beta.

Regards, Don 


Win 10 x64 System with Intuos Pen & Touch
 - Sys : Intel® Core™ i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8 CPUs), 16GB RAM
 - GPU 1: Intel HD Graphics 630, GPU 2: NVIDIA GTX1050, 4GB

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Note that this also happens in the Beta version so I have reported there. I also see it happening if I have any 3 images open at the same time in develop, the following I can reproduce:

  • uncompressed RAW from the A7M3 causes a crash
  • compressed RAW from a A6400 doesn't crash
  • CR2 from both 5DsR and 5D Mark III cause the crash
  • CR3 from a M50 doesn't crash

There is a dump from the Beta version that I have uploaded there.


Win 10 x64 System with Intuos Pen & Touch
 - Sys : Intel® Core™ i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8 CPUs), 16GB RAM
 - GPU 1: Intel HD Graphics 630, GPU 2: NVIDIA GTX1050, 4GB

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.