Jump to content

Recommended Posts

Hi. I'm having an odd problem that I've not encountered before. When I process in Develop persona and it moves to Photo persona, I get an increase in exposure value as if I'd set the level in develop deliberately high. I've attached a couple of screen shots to show what I mean. Has anyone else encountered this problem, which is annoying to say the least and has only just started? Does anyone have any idea how to correct the problem? Thanks a lot. Best regards,

Martin.

Photo Persona.png

Develop persona.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. Thanks for replying. The 0.73 is what I had adjusted to. However, this is now getting really weird. I've just noticed that if I'm in develop persona and move the position of the window, when I release the mouse the image alters in appearance, although I've not actually got as far as doing anything. The two examples I've attached show what I mean. Now I have no idea if the problem lies within the Affinity program or if it's something going on with the hardware. I should add that it only happens when I'm in develop persona. Once I've developed and readjusted everything, it stays exactly the same. I really need to get this sorted because I shoot in RAW (Olympus) and the program runs on Windows 64 pro. If you or anyone can assist I'd be very grateful as this is driving me nuts and slowing up my work. Thanks a lot. Best regards,

Martin

Before window move.png

After window move.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, f-stop said:

Now I have no idea if the problem lies within the Affinity program or if it's something going on with the hardware.

Can you upload your second Raw image to the forum so we can check?


Due to the fact that Boris Johnson is now our Prime Minister, punctuation, spelling and grammar will never be worried about ever again.  We now have far bigger problems to be worried about.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, f-stop said:

I've just noticed that if I'm in develop persona and move the position of the window, when I release the mouse the image alters in appearance, although I've not actually got as far as doing anything.

That display management bug in AP on Windows is supposed to be fixed in the current beta which is available to customers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi and thanks for replying. You've asked if I can up-load the second image raw file. I do so, but must point out that the image is the same image for both the previous images - in other words #1 is before I moved the window and #2 is the same image but after I moved the window and before any processing went on.

If, as has been suggested, there is bug then perhaps the only alternative is to download the beta and try that, although past experience with other beta programs (not Affinity) has led me to be very cautious about doing so. If it is a bug, perhaps a patch might be the answer or, I re-download the program again. Oddly, this is something that has only come to light this week and I would have thought that if it were a bug it might have shown up far earlier in this edition. Again, any thoughts would be most welcome.

Kind regards,
Martin.

15 minutes ago, anon2 said:

That display management bug in AP on Windows is supposed to be fixed in the current beta which is available to customers.

 

P5170328.ORF

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, f-stop said:

You've asked if I can up-load the second image raw file [...]

carl123 asked.

 

2 hours ago, f-stop said:

If it is a bug [...]

It is a bug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.