Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'bugs'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Feedback
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 92 results

  1. Hi guys, so, I got this problem with the studios, of both Affinity designer and photo, on Windows 10, are not displaying the right way. Right after the start the welcome screen is part white, no buttons showing, I can only work around that "buggy welcome screen" with pushing "ESC". Well, but then, the studio itself is buggy. Sometimes it works, for about 10 mins, than the panels "mix up", buttons vanish ... it's annoying. I tried to resolve the problem myself, but I don't quite get the right term to search for that exact bug. The PC is updated to the fullest. I'm really helpless right now, because working with the software right now, like this, is nearly impossible. I know that the problem could have been, because of the 32 bit and 64 bit versions, but I pretty sure I got the right one installed. Perhaps someone else has the lightning strike idea. I'm at my wit's end. Thanks in advance Mel
  2. I'm unable to scroll down through my brushes in the last two Beta updates, the brush tab scroll bar is missing and the arrow keys only select brushes within the sub-window. It's all good on Release 1.6.5135 Win 7 pro, i7-4790, Geforce 970, 16gb, dual monitors (1440x2560 & 1080x1920), wacom bamboo tablet
  3. Desainer kanan

    Expand stroke like weird

    Helo guys, I try to make artwork to be curve permanently, and I have problem because The expand stroke result seems weird. Anyone tell me how to make it properly proportional shape in AD before after
  4. The Affinity Publisher application close by itself when I am using "Edit Table Format" and hit "Apply Style To Selection"
  5. Hello! I am fairly new to Affinity Designer and Photo, but I feel that this problem isn’t due to my lack of experience. But if it is, I will be even more grateful for any expert advice and counsel comming my way. I have been using AD and AP for illustrating and I have been noticing some bugs in the raster brush response. I have experiemented with a mouse, a Huion graphics tablet, and a XP-Pen Artist 15.6 tablet. I am finding the same problems using all three when creating art with rasher brushes (especially in Affinity Photo). Today it was so bad that I was unable to much of anything. In fact, AD totally crashed on me today (I was very please that it was able to recover my work though!) With that all laid out on the table— In describing the bugs in more detail: I am experiencing a tremendous amount of lagging and choppiness when I sketch/stamp/paint (especially with bigger brushes or brushes that have been customized/specially made by third parties like DAUB or Frankentoon). Some brushes don’t even show up at all. All of the brushes are super small for some reason, though I am working in 300 dpi, I feel like I should be able to upsize my brushes without any huge problems occurring... I definitely cannot work a document that is any higher in dpi without being absolutely crippled in my sketch/stamp/painting performance. I am not having this problem as much with the eraser tool. I’m mostly noticing it with the paint and stamps brushes. Any help here will be greatly appreciated. (I can provide screenshots if requested. I felt that I wasn’t really able to convey what I’m describing in just a screenshot, but if it is helpful, let me know and I will post some.) Thank you!
  6. Hello, I have a problem with my Affinity Photo app for my Ipad, it wont open my Tiff files anymore, a few days back it didn’t hava that problem, all of the images that I evere edited in the app where Tiff files, I try to open a image and its sends me to develop screen but the image never apears and when I hit ok the app shuts down, I tried to open old tiff images that I have edited before and the same result, I even tried opening them in I cloud and it does the same thing, can somebody help me?
  7. im having constant problems with affinity rasterizing the documents on export or "some areas will be approximated". And with errors. Design, just curves. vejir_template.afdesign - afdesign file vejire-final.pdf - with "raster unsupported" - almost everything is rasterized vejire-final-noraster.pdf - with rasterize "nothing" selected settings.jpg - all export settings test.jpg - error even in rasterized output. Any thoughts? Am i doing something wrong? problem is, when i make graphics with some photos inside, i would like to use "raster unsupported" instead having all rasterized. vejire-final.pdf vejir_template.afdesign vejire-final-noraster.pdf
  8. Heya, I have run into an annoying issue when using the paint brush in affinity photo with a Wacom tablet on windows 10. Attached is a gif of the issue, but to describe it, each time I try to paint some areas I cover with my bush don't get any colour added, and then i get some weird graphics glitches where areas I have painted are removed. Im using the latest version of Windows 10 and affinity photo.
  9. Publisher beta V1.7.249, I have just re-set a 200 page illustrated book I did a few years ago using Indesign. Typesetting requirements were about as demanding as it gets and Publisher passed with flying colours. Just a few refinements and Publisher would become my default pre-press system… 1. Scroll bars: Both Publisher and Photo: Yes, keeping down visual clutter is so important but depending on the view often these bars are almost impossible to see, appearing almost the same color as the background. I find I have to stop work to go hunting for them. 2. Guide Manager: I don’t like filled in columns as guides because it changes how images display. Unfortunately, the option to display guide outlines only works for the current session, upon reboot tit defaults to the filled option. 3. Resource Manager: If I remove images from a document and linked folder Resource Manager thinks they’re still there. Every time I boot it tells me they’re missing and asks if I want to locate them. 4. Move Tool: Shortcut ‘V’ will not work if I want to switch from Frame Text Tool mode, I must manually select it…slowing workflow.
  10. In using the Beta Publisher software, I found an issue with special characters. In Romanian, we use the ”ș, ț, ă, î, â”. When those characters are present, the text curser does move between the letters as normal. It does not move to the left of the character but stays only to the right.
  11. Hi I just installed the new beta and gave it a bit of a whirl. so far the issues I`m seeing are as follows 1. using the square bracket keys to increase/decrease brush size is not working 2. redraw on blur, smudge etc brushes is very slow and resulted in a lock up 3.procedural texture needs sliders not equations. I can't figure out how to experiment with this at all! I suck at math and even simple algebra is very difficult for me but give sliders to visually experiment and this filter will become useful. as it is i can't use it at all. 4. Filter forge 7 works for me with the stable version but generates an error with the beta.
  12. Hi all, New to Affinity and hopefully a convert from Adobe soon! I was testing Publisher last night (most recent version as of yesterday) finding and replacing a particular word for the whole document. Clicking Find was fine, Replace All was fine but when I did CMD-Z to undo I found that if you do that one too many times (i.e. you undo 6 times when you only found and replaced 5 times) Publisher adds 'ghost text' in those text boxes that doesn't follow any considerations of font, colour, size or any other formatting. In my test, I was replacing < You > throughout the document with a name (Ed). When I did this then went to Undo one too many times (to change everything back to < You >) these big, unformatted black < You > words appeared in those text boxes. They were hard to select too. I'll see if I can replicate and upload a screenshot but am at work at the mo.
  13. So here’s the deal, I paid the 20 euros to buy this app to edit on the go for my events. I noticed this weird kind of color effect on the app which makes the picture look cheap and fake, the opposite of what this app markets itself as. At first I didn’t bother, but them I opened Snapseed a FREE APP and I didn’t get that when I was editing the same picture. I attached the pictures of both so you can see. I didn’t mess with Affinity settings at all and you can see I have basically done the same thing om both apps. I turned exposure down, contrast and brightness a little bit up and saturation a lot. Also notice that ugly shine next to the lip which automatically came on even before I messed with the pictures settings but the same didn’t happen on Snapseed? Wth if this is what you call pro editing app i want my money back!
  14. (Hover with mouse over the attachment thumbnails to see the images file name) How to reproduce: 1. Use Perspective Live Filter to distort an image or embedded document 2. Try to apply a Gradient Overlay Layer Effect 3.You'll get the error shown in the attached Bug.jpg Additional report: 1. Create a shape with a similar gradient 2. Try to mask it inside the layer with Perspective Live Filter (as a work around to the bug above) 3. You now get the attached Extra-Bug.jpg issue... Hope these reports help improving this feature. Mods/Devs, if you need to source file let me know and I'll share by PM. Thanks!
  15. I am using Mac OS Mojave Version 10.14.1 to run Affinity Photo Version 1.6.7. When I open the Affinity Photo Help window and type in a search term that I know is available in the Help documents, the search usually says no results. I even watched the Affinity Photo - Accessing Help video and repeated the exact search used and still was told no results. I believe this must be a bug. I wish this feature worked correctly. Can anyone speak to this issue? Affinity Photo Help.pdf
  16. Greetings, I would like to report 2 bugs which I have found using my tablet on Affinity Photo 1.6.5.135. The tablet I'm using is a Gaomon WH850. 1. Holding Space Bar + Drag to pan view repeats the action of the tool I'm on quite frequently. I believe it's only Quick Selection and Free Hand Selection Tool. Take a look at the video attached. 2. I can't move my cursor when using the Right+Click+Drag to make foreground in refine mode. Now I'm not sure if it is my tablet that's the issue or just how the general tablet works on Affinity Photo. So far only two tools have this issue. Paint Brush Tool seems to work fine. There is also an ocassional unable to use tool hotkeys which seems to appear at random. But that don't bug me as much as these bugs. Pun intended. Hope to hear a fix soon. Affinity Photo Gaomon Tablet bug.mp4
  17. Hey guys, I work with files that have lots of vectors, usually my AD files go from 50 - 200 MB. Recently AD has been crashing when I switch between openned files, like between 2 AD files and even one big AD file and a high resolution PNG file. It gives a "not responding" message, then the only way is for me to close it. Sometimes when it gets back it has a recovery file, but sometimes not. I really don't know what to do. I'm losing time and work! Please tell me if you think is a hardware problem, or a configuration one, and how can I improve my AD experience. Here are the specs: DELL Inspiron 5448 Windows 10 x64 RAM 8GB , HD 1TB Intel(R) Core(TM) i7-5500U CPU 2.40GHZ I've been using Intel(R) HD Graphics 5500, but I also have AMD Radeon R7 M260. And this problem has happened with both. Thanks a lot! <3
  18. I have found that all filters are buggy when using them on the first single document. If one opens another document and works on this,the filters are editable. i.o.w. Start/Open one document,it shows no handles on any item and LF are lagging and blocky Start/open another document,all is working and switching to the first document makes this working also. Though some LF keep showing blocks when applied. Dragging the LF outside the pixel layer (placing them above it) makes the blocks go away. Dragging the LF back inside the pixel layer has mixed results,either the blocks stay away or appear again.
  19. I'm not sure what's going on here but I just updated my publisher Beta (as the program suggested). Now all the sudden I can't save a particular document. Every time I try to make a change to the file and save I get an error message. (I'll attach it so someone can see what it is.) It seems to maybe be only related to this file? I've opened a few other Affinity publisher files, created a change, and saved without an issue. I've also created a few new files and saved without a problem. I'm not sure if its beta related or somehow my file became corrupt either way could use a little help!
  20. Hi I presume that after last update something went really wrong with expanding stroke function. It is completely broken. I have a lot of work to do, but now I just cant do anything. Any help?
  21. Opened a project created in previous version, did some amends and Publisher failed to save... (Screen grab of Panel that appeared is attached below.) I was also unable to do a 'save as' - the same panel appeared... As a work round, I created a new document (same size etc...) and copy/pasted all items from original document to new document. Document contained an overall bleed image and Publisher still refused to save this new version. I deleted the image and Publisher did allow me to save this... Once this was successfully completed, I could re-insert the background image and Publisher DID allow subsequent saving. I also found the margin editor would not always allow me to modify the position of the margin guides, for example, they were set at 25mm as a default, when I accessed the Margin editor, it said they were at 10mm... It took repeated attempts in order to change the values.
  22. The constraints in Affinity Designer are seriously flawed. To illustrate, I've attached a file that illustrates several problems at once. Here at least the following unexpected situations happen when trying to change or remove the constraints from the existing objects, or grouping them: Objects change dimensions; Objects change position; Objects get invisible; Objects change scale so they are not proportional anymore; Undo no longer restores objects to their original state; A change to a single object affects all similar objects although there are no symbols in the file. I'm using AD for about a year now. As you may know, I've patiently reported these problems several times but unfortunately nothing changed yet. Please don't get me wrong, I love AD and I appreciate all the work you do. Since working in UI projects (which use lots of artboards, symbols and constraints) is the main reason I adopted Affinity Designer, I'm always trying to circumvent bugs that shouldn't exist in the first place, and these are among the worst. I think they are serious flaws and I'd very much like you to provide a solution. Thanks, and sorry for the long post. Bugs - constraints 2.afdesign
  23. The tools panel in affinity photo crops out of the window and the rest of the tools are hidden under screen. there's also no way to scroll to it. my screen resolution is 1366 x 768
  24. Snapping at the spread mid point isn't working for me. (MacOS 10.13.6)
  25. Hi, Had several issues following the Tutorials (Tuts). Zoom in to workspace. Can't get it to work. Cannot drag and drop text using the Artistic Text tool. It drags into place with the a sample character (A) displayed of the appropriate style selected. When I let go of the drag, it's dropped, it's an edit point of whatever size, but cannot type into it. Is it me? After quitting the tutorial and still in AFPub, my keyboard is not typing- cannot type anywhere, in any app (arrow, keys work)! Senses input to system but characters are recognized... Weird! Had to log off and log back in to restore keyboard operation. This one definitely ain't me! Henry
×