Jump to content

CuriousPuffin

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About CuriousPuffin

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I want to add that it is (now) possible. If you add an paragraph style and go into edit the paragraph style, you will be able to choose "Enable Drop Caps" from the menu beneath paragraph.
  2. Hi, I experience the same. With digital painting I use the Color Wheel. And I use masking a lot for quick help during my proces. But when selecting the mask my color picker changes to Grayscale sliders. But they don't change back when I continue painting on a "normal" layer. It stays with the sliders, and I have to manually change it back to the color wheel. Doing this several (read a lot) of times during a painting proces it very time consuming (and frustrating). Please fix this 🙏 (or make the Coolorus plug in available ;-))
  3. +1, please add this! Also the way to arrange the panels is a pain in the **s. But that is maybe a whole different topic.
  4. I'm new to Affinity and started with 1.7. When I experienced problems I updated to 1.8.3. You can read about my reported issue here: Hope affinity comes up with a solution fast. Because of the problem I'm not using AF and though I bought it with a discount it feels like a waste of money 😞
  5. If there is an update about the issue I would like to hear about it, because I experience the same issue (reported by me in an other post and I was referred to this post here).
  6. Hi, I tried asking my question in another topic: But since nobody responded, I'm trying my luck here. So, I got a fresh install of AD, version 1.7. And when I try to draw with a vector brush there is a lag between my actual movements and the time it appears as a stroke on my canvas. There is no problem with pixel brushes in Pixelmode. I use a MacBook Air (2015) runs on Mojave (10.14.6). 1.6 GHZ i5, 8GB/1600 MHz/DDR3. So I looked at my settings in AD and unticked the metal compute box. I set the dropdown to OpelGL. I set my document to web-RGB/8 en 72 dpi. But no change. I also have an old version of Adobe Illustrator (CS5). When painting there with vector brushes there is no lag. So it's not the performance of my laptop, so it seems. I use a Wacom Bamboo, but also with just the MacBooks trackpad it has the same lag. Any suggestions for me to try?
  7. Hi, I have the same lagging problem in Affinity Designer. I just purchased AD, so I have the latest version installed (1.8.3). I use a MacBook Air (2015) runs on Mojave (10.14.6). 1.6 GHZ i5, 8GB/1600 MHz/DDR3. I looked around this forum for a simmilar question. The problem stated by GarethuE8 seems close to mine. So I looked at my setting in AD and unticked the metal compute box. I set the dropdown to OpelGL. I set my document to web-RGB/8 en 72 dpi. But no change. I also have an old version of Adobe Illustrator (CS5). When painting with brushes there there is no lag. So it's not the performance of my laptop so it seems. I use a Wacom Bamboo, but also with just the MacBooks trackpad it has the same lag. Any suggestions for me to try?
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.