Jump to content
You must now use your email address to sign in [click for more info] ×

Crop tool issues in 2.1.0


Recommended Posts

can post a screen recording of the crop tool not working? also are you on windows or mac?

 

Lenovo IdeaPad 5 Ryzen 7 5700U Rx Vega 8 graphics 

16GB RAM (15.3 usable) 

Affinity Photo 1.10.6

Affinity photo 2 2.3.1 Affinity Designer 2 2.3.1 Affinity Publisher 2 2.3.1 on Windows 11 Pro version 23H2

Beta builds as they come out.

canon 80d| sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC MACRO OS HSM | Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 XR Di LD | Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM Autofocus APS-C Lens, Black

 

Link to comment
Share on other sites

It's a bug, the Devs are aware

 

To save time I am currently using an automated AI to reply to some posts on this forum. If any of "my" posts are wrong or appear to be total b*ll*cks they are the ones generated by the AI. If correct they were probably mine. I apologise for any mistakes made by my AI - I'm sure it will improve with time.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Michael Murray said:

The work around is to click the hand tool to apply crop rather than hit the return key.

Switching to any other tool applies the crop, from my testing.

-- Walt
Designer, Photo, and Publisher V1 and V2 at latest retail and beta releases
PC:
    Desktop:  Windows 11 Pro, version 23H2, 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 

    Laptop:  Windows 11 Pro, version 23H2, 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
iPad:  iPad Pro M1, 12.9": iPadOS 17.3, Apple Pencil 2, Magic Keyboard 
Mac:  2023 M2 MacBook Air 15", 16GB memory, macOS Sonoma 14.3

Link to comment
Share on other sites

  • Staff

The issue "Cropping in the develop persona does not visually apply crop" (REF: AFP-6183) has been fixed by the developers in internal build "2.1.1.1847".
This fix should soon be available as a customer beta and is planned for inclusion in the next customer release.
Customer beta builds are announced here and you can participate by following these instructions.
If you still experience this problem once you are using that build version (or later) please reply to this thread including @Serif Info Bot to notify us.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.