Jump to content

Brush strokes disappear whilst drawing in affinity photo on ipad


Recommended Posts

Dear reader,

Whilst drawing my lines (partially) disappear. sometimes they switch back into view when starting the next line. (video included)

Firstly for months now brush layers corrupt very often whilst drawing in affinity photo on the ipad (deleting hours of work irrecoverably) and now this new issue has popped up.
On top of that I have reinstalled the app (to see whether that would help) and lost all the files created in the app. I remember seeing a warning, but had no clue it involved every single file I had ever made in Affinity Photo...)

I would very much like to know when the corrupted layer issue will be fixed. This issue I saw was already reported in February.

and I hope someone can help with this new issue. I would so very much draw in your app, but at the moment it is impossible ūüėĘ
Forgive me I am really rather frustrated by it all.

Thank you in advance for your time.
Beste regards,
Frederiek

 

Link to comment
Share on other sites

It may help to save off your .afphoto file and upload it here for others to help. Which iPad are you using, what version of iPadOS are you using and which version of the app are you using?

Did you try a Forced Restart which can fix many problems ?

https://support.apple.com/en-gb/guide/ipad/ipad9955c007/ipados

Affinity Photo 1.10, Designer 1.10, Publisher 1.10 on macOS Ventura beta on M1 Mac Mini 16GB 1TB
Affinity Photo 1.10, Designer 1.10, Publisher 1.10 on Windows 10 Pro.
Affinity Photo 1.10,¬†Designer 1.10¬†on M1 iPad Pro 11‚ÄĚ on¬†iPadOS 16.1 beta.
 

https://www.facebook.com/groups/AffinityForiPad

https://www.facebook.com/groups/AffinityPhoto/

 

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Hi @hFA,

Can you just confirm which model iPad you are using?  This does appear to be related to the other issue you've posted about but if you can confirm the model iPad you are using, that would be great.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 6/8/2022 at 1:32 PM, stokerg said:

Hi @hFA,

Can you just confirm which model iPad you are using?  This does appear to be related to the other issue you've posted about but if you can confirm the model iPad you are using, that would be great.

Good day @stokerg, I have confirmed the iPad model, as you asked, See message above. Could you please have a look at it?

Thank you in advance.

Best regards,

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.