Jump to content
You must now use your email address to sign in [click for more info] ×

Bryce

Members
  • Posts

    382
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bryce

  1. I just uploaded the files. @Anto - all pictures are the same size 5x7@300. I want them to shrink to put on buttons. @walt.farrellI was using picture frames. I'm not sure how to data merge pictures without frames.
  2. i saw your post to and I think they are related. I didn't want to hijack the post because I wasn't sure if it was connected. This is about the only thing I use Indesign for now is data merging pictures and I was hoping to switch to Affinity for that.
  3. I've got a problem. Pictures in a data merge always go to 100%. I have repositioned and resized them smaller to fit the item and I turn the preview off and on and it's back to where it was. This is in Affinity Publisher 1.10.5. I've tried exporting it with the way I want them and they export wrong too. Am I doing something wrong?
  4. Hi Joe, I didn't realize that export option before. Thanks for pointing that out! Bryce
  5. no. What I want is to be able to export a PDF that has the layers from Affinity to show in Acrobat. Such as a topographical map where I can turn off or on named layers in Acrobat such as streets or water lines, etc. where the layers transfer to Acrobat as are named in Affinity. I had not seen this before until today.
  6. I recently saw an autocad PDF that held the layers/names and the ability to turn them on and off like in Affinity but this is in the exported PDF. How can I do this in Affinity Designer?
  7. I believe we have figured this problem out. It's in the Mac Mini's themselves. We bought a second M1 Mac Mini and it had the same issue and was connected directly to the network - no wall wiring. What happens is that after a while the network on the computer seems to lose packets and then loses it's connection to shares even though it shows connected. The issue is with the network adapter and how it works in automatic mode on IP6 DNS configuration. If you have it set to automatic it will eventually run out of a cache space in the configuration as it continually tries to update it's status. The solutions seems to be this: I believe you can set it to Manually or Link-Local only and it will fix the issue (click apply or ok). Yesterday was the first day of heavy usage (newspaper day) and it never had one issue with it stuttering or network responsiveness and we had no files close. These files get relatively large - on average 300 MB - and we don't embed anything - so this was a good sign. This was successful on both M1 Minis that were exhibiting the issue. I may change it on all of our computers. Hopefully this will help anyone else that may be using these computers on a network.
  8. The way to do this in 2022 is to open this in Publisher and go to your pages pallet and click convert artboards to pages.
  9. Got a new problem that I have not encountered before and I believe it is probably a simple option that I am missing. In Designer 1.10.4 Mac OS (doesn't matter which) I have an artboard and off to the side I have objects for placing on the artboard for building an ad. I select items on the artboard and then I can no longer click and select objects outside the artboard, even on other artboards. I am locked to specifically that artboard. In the layers pallet I can choose objects outside the artboard and then I can select others directly outside the artboard as normal, but as soon as I click in that artboard again, anything else else outside that artboard is once again unselectable. It does look like it wants to select has a has a blue glow that fades around the object as you click the item the first time. I restarted the Designer. I tried the same file on another computer. They all have that going on now for that specific file. What did I click that made this happen? thanks!
  10. something similar for sure but I'm not certain with the OP's feelings keep getting in the way of a conversation.
  11. I am having a similar problem see here: This is specifically happening from a document that has been imported and using an IDML text frame and the new one specifically being AFPUB frame. If I remove the text out of the IDML frame from the beginning and put it in an Publisher frame (no IDML's in the chain) it's fine. if I duplicate the IDML frame, clear the contents and then link to it, the text is fine. It seems to me that if there is an IDML frame ANYWHERE in the chain, previous or future, it could cause this. Doesn't always happen though.
  12. it seems to only do it when I link an IDML text frame to an affinity created text frame.
  13. This is a file that was created in INDD but then later done as an IDML to AFPUB. Here is the video - might be better than trying to explain: Screen Recording 2021-12-16 at 10.40.50 AM.mp4
  14. I wish you luck. Do you have a backup that you could pull from and make edits? I have had the same issue with one of our Macs recently.
  15. I hate to report but this is still happening. Went nearly two weeks with no problems then last Monday file corruption. This week switching to wifi only to see if that helps. I have noticed that it will go through times where it disconnects and reconnects repeatedly from ethernet saying unplugged even though it is not. This computer is rebooted daily. This M1 still has placed PDFs that are blank on screen - print fine though. My next test will be to run it using our files in Dropbox to see if local has any issues. I'm just not sure if this is just a faulty Mac or something else.
  16. I think this might be the problem. I have the same thing. After too many hours without rest, things can blur and blend. I find it's not a good idea for my work, and therefore my clients, to not be fully aware. It suffers and makes me frustrated.
  17. I would like to submit a feature request for Capitalization: Right clicking on selected text bring up the menu with a "Capitalization" from the "text menu" as an option. Then the text menu capitalization submenu to follow. It would be much easier to change some of the text that people send me in their emails without having to go to the menu each time. I could probably make that a keyboard shortcut. thanks!!
  18. Where does this adjustment panel live? I don't see it under studio nor do have the option under layer to load the preset. thanks!
  19. Hi Mike, I think it was that particular ethernet cable. We have not experienced any of the glitches, corruptions or the random slowdowns since replacing the cable. The thing that is probably the easiest thing to change is probably also the easiest to overlook. The computer has been running much better. You don't really think of a cable as wearing out or causing random glitches. if anything reverts back, I'll inform, but so far it seems very fast. The first clue that this was a unique issue was no one responded. If M1 was a problem there would be many people saying they ran into something similar. thank you for getting back with me! bryce
  20. We are a print shop that produces a lot of content and we recently decided to start testing an M1 Mac Mini with Affinity in a production environment. With the change of architecture we knew this may not be exactly perfect but with Serif doing such a good job on the transition we thought it would be a good time to start testing. There are a couple things that are glitchy and one that is a showstopper. 1. Glitchy: placed PDFs will randomly disappear on the screen. They are still there in the resource manager they just show blank. 2. Showstopper: Lots of file corruption every day. A book that was worked on all day will suddenly become corrupt and cannot be opened. Even if it worked all day long, saved and closed, the next day it will be damaged when we go to open it. The environment is this: All computers are connected on an ethernet LAN to Mac Server where files are backed up using Time Machine and offsite cloud storage. We have never had an issue until the M1 with file corruption and now we have it multiple times per day. The intel macs still have no corruption issues. Anyone else seeing anything similar? This morning I am switching out ethernet lines just to see if that might be the problem. Next I'll see if working directly from the cloud (dropbox) would be better since it has to download a local copy to work on. I am wondering if these issues are specific to our M1 and we have a bad model or if there is something else going on that we can address this quickly.
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.