Jump to content

Recommended Posts

I am experiencing an issue with AD 1.6.1. I have used a DAUB vector brush to create a sketchy effect on a fill on this logo. I am having problems where the stroke caps and joins are distorting when enlarged over a certain size (est 75mm in width) and rasterised, either directly in the document or when exporting in any format. I understand that these brush sets contain raster elements, therefore must be rasterised on export, but why this is skewing the joins and caps i cannot explain. Weirdly, i have also noticed that the caps and joins change in appearance when i zoom in on the paths, not even resize, just zoom in, they look completely different. Is this a bug with the brush? Am i doing something wrong with my Nodes? Please help!

5aff136d74b35_howitshouldlook.png.bbb0829105eb0e347019025a116cf8cb.png5aff136d3369f_rasterexport(jpg)overlayed50opacity.png.3b00748300399588ae56e89b55c685ff.png5aff137b374bf_25pan.png.009fbae855533b619cf552e1b9c61ffb.png5aff13781cb75_50pan.thumb.png.73431dd65df4a341344c4dbb20941931.png5aff136e86f96_100pan.png.0e83efa6a0577a7c0a865b49d03f81a0.png5aff136dee17c_150pan.png.60dd51617183d49f50580b3fbe0c9438.png

Link to post
Share on other sites

In your How it should look image, should it have that round stroke to the left of the 3rd trunk from the left? that seems inconsistent with the square marker effect you have going on?

 

5aff136d74b35_howitshouldlook.png.bbb0829105eb0e347019025a116cf8cb.png.27620203f6e07f40a2f2753f6d347c97.png

 

Just asking.

iMac 27" Late 2015 Fully Loaded, iMac 27" Mid 2011 both running High Sierra 10.13.6 - Affinity Designer/Photo & Publisher - Illustrator CC, Inkscape, Blender, Sketchup, Pepakura Designer, MTC, Pixelmator & Pixelmator Pro + more... XP-Pen Artist-22E, - iPad Pro 12.9 B|  

Affinity Help - Affinity Desktop Tutorials - Feedback - FAQ - most asked questions

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Hi Sgtrott,

 

Welcome to the forums :)

 

Please could you provide the file in question and the brush you are using so I can look into this further for you?

 

Thanks

C

Please tag me using @ in your reply so I can be sure to respond ASAP.

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Hi Sgtrott,

 

This is a bug we currently have logged with our developers to be fixed in a future version I'm sorry for any inconvenience it may cause.

 

Thanks

Callum

Please tag me using @ in your reply so I can be sure to respond ASAP.

Link to post
Share on other sites

Hmmmm. That's not great is it. 

Can you offer me any insight into the location of the bug? Is it specifically with brushes? This brush set? The nodes? The pan tool?

I need to fix this for my client, so need to find a solution. First guess is to redraw it at the largest destination size and hope that it exports ok.

 

TiA.


S

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.