Jump to content
Our response time is longer than usual currently. We're working to answer users as quickly as possible and thank you for your continued patience.

Bug: SVG transform property isn't handle right


Recommended Posts

Original title :

SVG with shape croping doesn't open right

 

Hi,

I'm not sure my thread title is the correct terminology, but the bug is simple to reproduce, so it might lead to the real source of the issue.

So there is this SVG design here:

320px-Aperture_Laboratories_Logo.svg.png

Unfortunately, it doesn't right in Affinity Designer (1.11)

dRk4YF0.png

The left shape contains several cropping and this doesn't get displayed as expected.

 

Note that FireFox displays it just right, and Illustrator open it right as well.

Thanks for taking a look!

 

EDIT: croping doesn't seems to be the issue but transform SVG seems to be (check discussion below). Thread renamed accordingly.

Edited by X-Raym
change title
Link to comment
Share on other sites

I think part of the problem may be that the Affinity applications can’t handle the “transform=rotate()” attribute properly, e.g:
https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/51530-importing-svg-in-designer/&do=findComment&comment=829517
Because of this, in some areas of this design the clipping mask has been moved away from the thing it is clipping.
For example, open the SVG in Designer and look at the each of the layers selected in my screenshot individually – the curve is nowhere near the clipping mask.

Screenshot 2021-12-19 094216.png

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, GarryP said:

For me this was slightly different though. The image above (and several similar ones using masking/cropping to a shape) were created in AD and then exported to SVG and as SVGs they worked fine. The issue now is when reading the SVG back into AD. I (stupidly?!) didn't save the AD files as I thought the SVGs would be adequate should I need to make any mods later so I've no reference to compare with. All the ones with masks fail to load correctly. So my issue is with import rather than export.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.