Jump to content
JRS6

Boolean operation bug on circle + created triangle

Recommended Posts

I guess I could just make a semi circle and rotate it but I was trying this combination and noticed the result wasn't what would be expected (unless I'm missing something?).

Triangle was created by deleting a point from a square that was converted to curves. The result is the same regardless of if the circle is an 'ellipse' or curves.

 

Operation work as intended when objects are in 'ellipse' and 'triangle' format. So it looks like it is something to do with the 'format' of these shapes?

There are still quite easy (and probably more intuitive to most people) solutions to get the desired result though.

affinity-designer-bug-26-03-20.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi JRS6,
Welcome to Affinity Forums :)
There's still a few bug/issues with some booleans operations (which were rewritten recently for v1.8). If you stumble upon more cases like this please attach the respective afdesign file for us to log and test against new code revisions. There's already a few improvements in the latest Affinity Designer Customer Beta which may have fixed these issues. Please check again it and let us know if they still fail there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, the latest version (v.1.8.2.620) cleared up several of the boolean operations that were broken for me in earlier versions of 1.8 but just noticed this one today.
I've attached an afdesign file that breaks for me on the subtract operation. Intersect seems to work fine and this uses the shapes in triangle and ellipse format. Grouping and un-grouping shapes seems to reset something and the result from the operation sometimes fixes and sometimes doesn't.

affinity-designer-bug-26-03-20.afdesign

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did reproduce this the first time (subtract operation issue only) when preparing a file to attach to the report but then i moved the original shapes and wasn't able to reproduce it again. Your attached file is failing for me as it is, however if i duplicate the shapes, move them to the right and try the subtract operation again it works fine (!). There's definitely something wrong going on here. I've added this file to the report. Thanks for your support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.