Jump to content

Recommended Posts

Hi

I just bought a new Dell XPS 15 (2019) and Affinity Designer wont start. I also have Affinity Photo and that is ok, no problems. Is there some kind of framework needed for Designer that I need to install?

Thanks for your help

Jean-Pierre

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, jp_semery said:

I just bought a new Dell XPS 15 (2019) and Affinity Designer wont start. I also have Affinity Photo and that is ok, no problems. Is there some kind of framework needed for Designer that I need to install?

Photo and Designer have the same infrastructure requirements.

We may need more information to resolve your problem, such as where you purchased the applications (Serif Affinity Store, or Windows Store), but I'll start with a guess. As it's a new computer, you probably just installed both programs.

If you purchased from the Serif Affinity Store, then when you installed them, did you accept the suggested install locations (C:\Program Files\Affinity\Photo and C:\Program Files\Affinity\Designer) or did you change them? Changing them is OK, but you cannot install both programs into the same directory. Each needs its own directory, and if you installed Designer into a directory, and then installed Photo into the same directory, you would get the symptoms you've reported.

If you made that mistake, you need to uninstall both programs, and reinstall them.


-- Walt

Windows 10 Home, version 2004 (19041.388),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.5.703 and 1.9.0.734 Beta   / Affinity Designer 1.8.5.703 and 1.9.0.734 Beta  / Affinity Publisher 1.8.5.703 and 1.9.0.742 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Walt

All installs were standard installs. Purchased directt from affinity. XPS 2019 (virgin)

Well somehow things fixed themselfes. came back home today and tried again and Designer launched without a problem. Just strange it would not run yesterday

Thanks for the help

Jean-Pierre

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to hear it's fixed itself, somehow.


-- Walt

Windows 10 Home, version 2004 (19041.388),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.5.703 and 1.9.0.734 Beta   / Affinity Designer 1.8.5.703 and 1.9.0.734 Beta  / Affinity Publisher 1.8.5.703 and 1.9.0.742 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.