Jump to content
Sign in to follow this  
ktpaul

Missing text effects after applying text frame background color

Recommended Posts

 Text effects before applying text frame fill color...

992325938_Capture1.JPG.96a28af4626e672d0f0faf23c0f16cb7.JPG

After applying pinkish text frame fill color. All the text effects move to the background itself.

391596502_Capture2.JPG.a800717806f9ae5a916d4e303f3fbbf8.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi ktpaul,
Welcome to Affinity Forums :)
I've raised this exact issue some time ago with the dev team and this is performing as it was designed. It's not possible to have the effects applied to the text independently from the frame itself since the effects are applied to the whole layer. You can place a single shape with the pick colour behind the text frame with the layers effects applied to achieve the same result.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your quick reply.

I wish it is a bug though. Using text frame fill color is much more flexible when the text frame's size is varied later on.

I put a rectangle shape below the text frame and group them together. It seems work as expected. As I resize the group's frame. Both the text frame and the rectangle are resized accordingly. That is great !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×