Jump to content
Sarper

AD - "Selection Without Background" Export Problem

Recommended Posts

In Affinity Designer, when I export my document as a png with "selection without background", layer blending modes are totally ignored. Export turns out fine if I export the whole document. Is this a bug?

blend_mode_bug.png.8bdeb7a9dadd338427e386e8e5434899.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Sarper said:

Export turns out fine if I export the whole document. Is this a bug?

Looks like a bug to me, we already have a similar issue logged where the Soft Light blend mode has the same issue.  I'll get this logged as well :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a quick update on this @Sarper If you can group the layer with the blend mode with another layer and then export without background, the blend mode will be applied :)  Just a quick workaround while we wait for a fix

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.