Jump to content

Recommended Posts

Hello Affinity people,

First let me say thanks for giving us the opportunity to beta test publisher and to hopefully help to make it the application we all want it to be. It's looking really good so far. However, there are lots of things missing for me and my workflow (e.g. scripting and grep styles) but I hope that you will continue to add these kinds of features as the application matures.

I am having an issue with the new publisher beta (1.7.0.58) where the frame around a table is always drawing behind the fill and strokes of the cells. I have attached a screen shot so that you can see the issue.

The way I would imagine this working would be that the frame should always draw in front of the cells fill and stroke, unless you have the 'Draw behind fill' checkbox checked. By the way, this check box does nothing at the moment!

Also if I choose 'Text | Find' from the menus the application will immediately crash - this happens every time.

Thanks again

Spacemanspiff :) 

Screenshot 2018-09-15 at 10.14.57.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Spacemanspiff said:

The way I would imagine this working would be that the frame should always draw in front of the cells fill and stroke, unless you have the 'Draw behind fill' checkbox checked. By the way, this check box does nothing at the moment!

"Draw behind fill" refers to where the frame's stroke will be drawn relative to the Frame Fill color, just as it would for a rectangle or other shape. If the frame has no assigned fill color (Fill: shows the white box with a red slash) then "Draw behind fill" will have no visual effect because there is no fill color for the stroke to be behind.


Affinity Photo 1.7.0 & Affinity Designer 1.7.0; macOS High Sierra 10.13.6 iMac (27-inch, Late 2012); 2.9GHz i5 CPU; NVIDIA GeForce GTX 660M; 8GB RAM
Affinity Photo 1.7.0.135 & Affinity Designer 1.7.0.9 for iPad; 6th Generation iPad 32 GB; Apple Pencil; iOS 12.3.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahh I see now - thanks for letting me know. I didn’t realize the frame around the table wasn’t a part of the table itself!

I guess because the table tool draws the box and the table at the same time, I didn’t see it as being a separate box with a table inside...

In which case it’s not a bug after all - Also the Find menu seems to have stopped crashing the app as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Spacemanspiff said:

I didn’t realize the frame around the table wasn’t a part of the table itself!

As I understand it, the frame is part of the table, but it is always drawn below/behind the cells. So for example, if the cells have no fill color & the frame does, the cells will display the frame fill color as a background.


Affinity Photo 1.7.0 & Affinity Designer 1.7.0; macOS High Sierra 10.13.6 iMac (27-inch, Late 2012); 2.9GHz i5 CPU; NVIDIA GeForce GTX 660M; 8GB RAM
Affinity Photo 1.7.0.135 & Affinity Designer 1.7.0.9 for iPad; 6th Generation iPad 32 GB; Apple Pencil; iOS 12.3.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×