Jump to content
Our response time is longer than usual currently. We're working to answer users as quickly as possible and thank you for your continued patience.

Outlining Text - Contour tool method not working.


Recommended Posts

4 hours ago, Old Bruce said:

Your object is 800+ pixels high, so a tenth of a pixel is going to be invisible. I would doubt a fraction of a pixel to be visible on any stroke.

That does not explain why the text is invisible, since it still has a 100% opaque red fill color. When I try this with this Contour text fill issue.afdesign file, & set the radius to anything other than zero, the text becomes invisible if & only if I do this to the "Not OK" text layer in the Artboard. This does not happen with the "OK" layer that is not contained in the "Artboard1" layer, so I think it is a bug.

Another possible bug with this tool is that the status bar says I can use the Option key ⌥ to clone the object & apply the contour to it but that does not seem to be working for me.

EDIT: Also please note that both text layers are Artistic Text objects, not Frame Text objects, so this may be different from the previously reported bug(s) that occur with the Contour Tool & Frame Text objects. 

All 3 1.10.6, & all 3 V2.03 Mac apps; 2020 iMac 27"; 3.8GHz i7, Radeon Pro 5700, 32GB RAM; macOS 10.15.7
Affinity Photo 
1.10.6; Affinity Designer 1.10.6; & all 3 V2 apps for iPad; 6th Generation iPad 32 GB; Apple Pencil; iPadOS 15.7

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, R C-R said:

That does not explain why the text is invisible, since it still has a 100% opaque red fill color. When I try this with this Contour text fill issue.afdesign file, & set the radius to anything other than zero, the text becomes invisible if & only if I do this to the "Not OK" text layer in the Artboard. This does not happen with the "OK" layer that is not contained in the "Artboard1" layer, so I think it is a bug.

Another possible bug with this tool is that the status bar says I can use the Option key ⌥ to clone the object & apply the contour to it but that does not seem to be working for me.

EDIT: Also please note that both text layers are Artistic Text objects, not Frame Text objects, so this may be different from the previously reported bug(s) that occur with the Contour Tool & Frame Text objects. 

Good catch! I just dragged my text layer off of my artboard and the text layer became visible again with the contour applied. Is there a proper way to report this as a bug?

Also, nice profile image. I've been reworking my way through Futurama and have it on in the background right now 😊

Edited by loganblankk
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.