Jump to content
You must now use your email address to sign in [click for more info] ×

AvdB-Netherlands

Members
  • Posts

    132
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. You are an amazing men. Thanks for your patience and all your help. Cheerse, Arend
  2. Good morning MikeTO, I managed to solve the problem thanks to your suggestions. For which my heartfelt thanks! Only this: on the screenshot that I enclose herewith, you can see that Affnity Publisher puts the text from page 4 only on the right-hand side of the booklet. How is this possible? I am sure you know the cause. Would you please explain to me one more time what I am doing wrong?
  3. Tomorrow I will get your book on Affinity Publisher. I had only created text boxes on the stencil pages. Then used PLACE to read text into the document pages. I will have to repeat this procedure many times. So I will continue working on it tomorrow. Thank you for responding. Greetings!
  4. Ik heb een proefbestand aangemaakt, waarbij ik pas later tot de ontdekking kwam dat de buitenmarge van het boek geen 17 mm moet zijn maar 19 mm. Ik heb in DOCUMENT -> VIEW MASTERS de TEKSTKADERS getekend. Op deze plek heb ik ook de marge aan de buitenkant aangepast. Maar wat schetst mijn verbazing: op alle pagina's moet ik nog handmatig de nieuwe lijn, DE BLAUWE LIJN, corrigeren, naar binnen trekken. Wat doe ik verkeerd? Je moet achteraf toch altijd zonder al te veel omhaal de marges eenvoudig kunnen aanpassen?
  5. Zinnen mooi uitlijnen... Dat kun je instellen onder "Paragraph"-> "Justification". Maar wat is nu een "mooie standaard" instelling? Of is dit misschien een rare vraag?
  6. Are there any templates for creating a spread in Affinity Publisher? Or is it not difficult to create a front, back and back cover yourself? You see, there are quite a few printing companies that provide ready-made templates for Adobe InDesign, but not for Affinity Publisher. And is there any way to convert Adobe InDesign files to Affinity Publisher without costing me a lot of money? So: INDD files to AFPUB files. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Bestaan er ook templates voor het maken van een spread in Affinity Publisher? Of is het niet moeilijk om zelf een voorkant, een rug en een achterkant te maken? Er zijn namelijk nogal wat drukkerijen die kant en klare templates leveren voor Adobe InDesign, maar niet voor Affinity Publisher. En is er ook een manier om Adobe InDesign-bestanden om te zetten naar Affinity Publisher zonder dat mij dit veel geld gaat kosten? Dus: INDD-bestanden naar AFPUB-bestanden. Translated with DeepL.com (free version)
  7. Hoe kan ik het beste in een bestaand afpub-bestand de marges aanpassen zonder dat ik dit voor elke pagina met mijn muis het kader moet aanpassen? In de Document Setup staat Margins, maar als ik de outer-margin aanpas en terugkeer naar mijn afpub-bestand, dan moet ik voor elke pagina het tekstkader aanpassen. Dit moet toch anders kunnen?
  8. Hello MikeTO, Many thanks for your response. And also thank you for your infinite patience. I am going to read the pdf file that was attached to your response. Many thanks for that too.
  9. Kijk nog eenmaal naar de afbeelding hierbij gevoegd. Onder Document Setup -> Scaling wordt verschil gemaakt tussen 1. Anchor to page en 2. Anchor to spread. Voor alle duidelijkheid: welke optie gebruik je bij een A5-staand boekje - gebrocheerd - met 40 bladzijden. Bij mij staat deze op Anchor to page. Reden voor mij: ik werk niet met een spread. Het boekje wordt door mij als pdf weggeschreven met de optie All Pages en aangeboden aan een drukker. Waar dient deze Document Setup -> Scaling nu voor? En waar plaats je de Anchor standaard bij een A5-staand boekje? Het is voor mij niet duidelijk. Graag iemands visie op deze instelling voor mijn boekje. Hiervoor mijn hartelijke dank!
  10. Dank! Het is voor mij een hele geruststelling om te weten dat de fout niet bij mij ligt.
  11. Hallo, ik snap er, eerlijk gezegd, niets meer van. Ik moet het bestand als pdf juist als losse pagina's aanleveren. Ik vind dit ook moeilijk communiceren. Spreads gebruikt de drukker bij een boek met een 'rug'. En alleen bij een omslag. Het boekje wat ik heb geschreven is geniet en bevat geen spreads, alleen pagina's. Ik heb nu de drukkerij gevraagd hoe zij het pdf bestand hebben verwerkt. Een ding is wel zeker: de instellingen bij mij zijn correct. Ik heb nu een docent geschreven om te vragen mij hierin een duidelijk advies te geven en waar nodig mijn eventuele opmaakfouten te corrigeren. Ik wil u de pdf wel toezenden, al ben ik bang dat u er niets aan heeft. Voorlopig wacht ik dus op ander commentaar en op het bericht van mijn docent. Ik bied u mijn verontschuldigingen aan dat ik niet duidelijk genoeg ben geweest. Maar hopelijk begrijpt u ook dat ik zo geen stap verder kom.
  12. Hallo, bedankt voor uw informatie. Met de buitenzijde bedoel ik dat de buitenmarge van het boek is ingesteld op 17 mm in de pdf. Toen ik het drukwerk terugkreeg van de drukker, bleek die buitenmarge geen 17 mm te zijn, maar slechts 13 mm. De lay-out is voor het boek op A5-formaat ingesteld. Mijn marges kloppen. Maar omdat je ook weleens in Word en Writer leest over "gespiegelde pagina's" dacht ik gelijk dat er een opmaakfout is gemaakt in het document van Affinity Publisher. Vandaar. Mag ik nog eens van u horen? Alvast bedankt!
  13. Wat houdt dat "Anchor to page" in? Bij het maken van een pdf van een 40-pagina's tellend boekje stond deze aanvankelijk op "Anchor to spread" ingesteld. Kan dit de oorzaak zijn dat de marges verschillend bij de drukker worden uitgelegd en uitgevoerd? Nogmaals: uw reactie wordt zeer op prijs gesteld! Dank u wel.
  14. Bij het laten drukken van een boekje zijn de marges niet goed essentieel. Dat wil zeggen: ik had een binnen-, buiten- en bovenmarge op 17 mm ingesteld en de ondermarge op 20 mm. Nu blijkt dat het drukproces van de buitenzijde niet 17 mm is, maar 12 mm . Dit vind ik echt heel vervelend en ik weet ook niet waardoor dit komt? De instellingen onder Mode zijn: tegenover elkaar liggende pagina's - horizontaal. Dimensions: anker om te verspreiden. Moet dit soms "anker naar pagina's" zijn? Zie ook de bijlagen die ik meezend. Dank voor de moeite die u neemt om mijn vraag in behandeling te nemen.
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.