Jump to content

Garfield

Members
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

  1. I was also using the 1.8.0.523 beta version to reproduce this behavior. However, I found out that the .523 beta version allows for embedding the .afpub document directly including the bleed area (this is not possible in the 1.7.3.481 version). So I skipped step 3 and imported the afpub file directly, placed the cut markers manually and exported the final document to PDF again: The balloon is still shifted. After fiddling around with my original Card.afpub file, I noticed that the layers that belong to the balloon (heart and string) have their opacity value set below 100%. After changing the opacity back to 100% for both layers, the final PDF export looked OK, the balloon is no longer shifted. So the problem may have something to do with the layer opacity.
  2. Hello, I hope everone had some wonderful Christmas holidays. When trying to create an invitation card with Publisher v1.7.3.481 on Windows 7 I ran into a problem with my pdf export which I was not able to resolve. Here's my workflow: Create a new Publisher document with page size 131,5 mm x 131,5 mm and bleed of 3 mm on each side. Place a few svg graphics, text frames and a heart shape with 3D effects on document. See attached Card.afpub Export document as PDF including cut markers. The resulting PDF file looks like this (Card.pdf): Create another Publisher document with A4 page size and no bleeding. Place the exported PDF file in this document in such a way that the cut markers are shown. See attached Card_A4.afpub Export document as PDF. The resulting PDF looks like this (Card_A4.pdf): As you can see, in the resulting PDF file, the "heart ballon" object is shifted towards the top right and is no longer at its original position. I have attached all the documents which I mentioned if you'd like to look at the files. The same problem happens also with the current Publisher beta version. Kind regards Garfield
  3. Perfect, thank you MEB, that resolved my issue , I don't know why I missed that setting. So the paragraph option activates/deactivates it for each paragraph, while the text frame panel activates/deactivates it for the entire text frame. Kind regards Garfield
  4. If I check the "Align to base line grid" option in the paragraph menu, the text will be aligned to the base line grid. in this case I don't expect the text to be vertically centered exactly, because it has to align to the grid. But if I uncheck that option, the text of that particular textbox does no longer need to align to the base line grid (which is doesn't if you look closely in the second screenshot). In this case though, I expect the text to be precisely vertically centered. Please don't confuse the global "Use base line grid" option with the "Align to base line grid" option from the paragraph menu.
  5. Hello, I am running version 1.7.1.404 of Publisher and experiencing an issue where text is not vertically centered correctly when the base line grid is activated. Steps to reproduce: Create a new document and add a text box with some text. Set vertical alignment of the text box to "Centered". In "paragrah options -> base line grid" uncheck the setting "Align to base line grid". Note that the text is vertically centered correctly as one would expect (the base line grid is not activated yet). See screenshot 1. Open the base line grid menu and activate the base line grid by checking the corresponding check box. Note that the text is not vertically centered correctly, it is not in the exact center of the text box. See screenshot 2. Screenshot 1 (base line grid deactivated -> Text vertically centered correctly): Screenshot 2 (Base line grid activated -> Vertical alignment of text is wrong): Kind regards Garfield
  6. Garfield

    Tables

    Hello, I agree with riball in that it would be very useful if the outlines of the table cells were still visible in edit mode. Kind regards Garfield
  7. I still had Internet Explorer 8 installed (I never use it for browsing). After updating to Internet Explorer 11, the help menu works just fine. Problem solved, thank you!
  8. Hello, when I try to open the help menu, a script error is displayed as can be seen in the screenshot. There are no help contents displayed. Kind regards Garfield
×

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.