Jump to content
Sign in to follow this  

Recommended Posts

I'm trying to add a Layer Mask with Gaussian Blur on a portrait. The problem I"m having is this: When I choose Edit>Fill Layer with Secondary Color (with black in the background) the Layer Mask icon is not showing that it is filled with "Black" Even when I switch to the brush tool set my Flow to 100%, the mask doesn't appear to be black. I'm getting really frustrated with this. Is there an update that fixed this? How do I check for an update? I'm on version 1.6.7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Highlight mask layer, go to Channels studio and tap 3 dots alongside the mask channel. Select invert. Mask will now be black. Paint with white to reveal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.