DominicD Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 PL (oryginal) Witam wszystkich. W ramach wydania nowej wersji 1.9 i dodania opcji LINKOWANIA, nasunęła mi się ciekawa opcja znana z programu "Photoshop", jednak nie wiem czy moja myśl może zadziałać. Tą opcję chciałbym na przykład wykorzystywać w szablonach identyfikacji produktów firmy, by szybciej uzyskiwać rezultaty. Logo wrzucane w odpowiednie miejsce zostaje wrzucone z automatu do produktów odpowiednio ułożonych i przeskalowanych. Przykład na zdjęciu. Czy da się coś takiego uzyskać ? Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i rozwiązania EN (translate google) Hello everyone. As part of the release of the new version 1.9 and adding the LINKING option, I came up with an interesting option known from the "Photoshop" program, but I do not know if my thought can work. For example, I'd like to use this option in a company's product identification templates to get results faster. The logo thrown in the right place is thrown from the vending machine to properly arranged and scaled products. An example in the photo. Is it possible to get something like this? Thank you in advance for any hints and solutions Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staff DWright Posted July 13, 2021 Staff Share Posted July 13, 2021 Ta funkcja w programie Photoshop korzysta z ich niestandardowego narzędzia do tworzenia skryptów, którego Affinity Photo nie obsługuje. Sposób, w jaki można to zrobić w aplikacji Zdjęcie, polega na użyciu narzędzia Miejsce, aby dodać logo do obrazu tła, a następnie za pomocą narzędzia Perspektywa, aby dostosować logo miejsca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts